Hogyan varrni egy ruhát

Szövet egy estélyi ruha

Szövet egy estélyi ruha

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Alapszabályok
 2. Szövetek meleg szezonban
 3. Hideg szövet
 4. Átlátszó szövet
 5. Bélésszövet

Annak megakadályozása érdekében, hogy a tervező meggátolja kreatív ötleteinek megvalósítását, az arzenálban sok különböző színű és textúrájú anyag van, minden anyagnak saját szerkezeti jellemzői, előnyei és hátrányai vannak.

Senki sem zavarja meg, hogy ilyen különféle textíliákat használjon egyedülálló kép létrehozásához. És ha még nem találkoztál egy ilyen feladattal, mint egy estélyi ruha kiválasztására, akkor olvassa el a tippeket a legjobb szabók és tervezők személyes tapasztalatából.

Alapszabályok

 • Az estélyi ruha minden stílusa és stílusa megfelel bizonyos típusú szöveteknek. Ha szüksége van egy eső szoknyájú modellre, sok hajtogatásra és dartsra vagy egy többszintűre, akkor előnyben részesítse a könnyű és puha szöveteket (sifon, selyem, krepp és vékony taft, puha gipsz). A sűrű szövetek megőrzik formájukat, így lehetővé teszik, hogy elrejtse az extra hangerőt. A fő technikák a drapériák, a széles lapok stb. Az egyszerű stílus gazdagnak látszik, ha világos szövetből, szokatlan mintából, díszítőelemekből, bársonyból és brokátból, gipszből és szatén gabardinból áll. A Organza a bélés buja ruháira alkalmas.
 • Az anyagot a ruha ünneplésének, szezonjának és céljának figyelembevételével választják ki, mint például a színházba való utazás, egy dátum, egy párt, egy hivatalos ünnepség.
 • Ne félj a különböző típusú szöveteket kombinálni. A textúra és a sűrűség különbségei szép, eredeti ruhát hoznak létre. Ismerve a szövetek tulajdonságait, és nagyszerű ízű, képes lesz arra, hogy egy ruhát univerzálisan alkalmazhasson, amelyben biztonságosan mehetsz munkába és egy pártba.

Szövetek meleg szezonban

Tavasszal és nyáron, amikor a föld felébred, és életre kel, együtt szeretné a lehető leghamarabb megszabadulni a szürke és hideg napoktól. Ez az, amikor a választás általában a repülő és a finom, még áttetsző szövetekre esik, mindenféle nyomással és csillogással.

atlasz

Az ünnepi estélyi ruha hagyományos szatén. A gyakorlatilag láthatatlan szálakból származó ragyogással bűvöli, ami gazdagnak és luxusnak tűnik.

Az Atlas sűrűsége és összetétele eltérő, selyem, poliészter és acetát.

A szatén selyem nem fél a kísérletektől, és harmonikusan néz egy duettbe más matt, csipke és átlátszó szövetekkel. Mivel az anyag elég sűrű, gyakran díszítik gyöngy, kristály, hímzés és egyéb elemek.

Nincs olyan stílus, amelyet nem lehet varrni ebből a csodálatos anyagból.

selyem

"Gyöngy az anyagok között" - így hívják a selyem. Gyönyörű, puha és műanyag, sima és fényes, tartós és higiénikus. A ruhák fényűzőek, nőiesek és elegánsak. Természetes selyemszálakból készült, hideg időben felmelegszik és forró időben hűti.

Az egyetlen hátránya, hogy habozik. De ha a mesterséges szálak hozzáadódnak az anyaghoz, akkor a selyem nem olyan szeszélyes. Természetes és mesterséges selyem megkülönböztethető anélkül, hogy megérintené. A különbség a szín és a fényesség túlcsordulásában látható

A komplex vágásmodellekben tökéletesen illeszkednek, és szépen néz ki. A selyem plaszticitása ellenére nehéz dolgozni. A tapasztalt szabóknak nem könnyű könnyen ölteni egy gallért vagy ujját, ölteni a mandzsettát vagy egy gomblyukhurkot készíteni.

Ez azzal magyarázható, hogy egy csúszós felület megnehezítheti a vágást és a varrást.Az egyszerű ujjú vagy amerikai karfával ellátott modellek azonban minimális tapasztalattal is varrhatók.

Nagy selyemszövet választék van, mint például selyem krepp, sifon, muszlin. Az elasztánt hozzáadjuk a nyújtáshoz.

A selyem ruhák résszel, nyáron repülnek a sziluettje, a sellő, az egyenes vágás a bodice drapériával egyformán szépen néz.

csipke

Az estélyi ruhák kedvence hosszú ideig a csipke. A komplex minták hangsúlyozzák az ábra méltóságát. A kép nőies, romantikus lesz.

Guipure, chantalis, alison, Vologda, tatting, ír - nem számít minden típusnak, hogyan nem kell felsorolni az összes színt és árnyalatot. A motívumok és a minták annyira változatosak, hogy nagyon könnyű egyedülálló.

A csipke szövet kiválasztásakor vegye figyelembe a következő részleteket:

 • szalagszélesség. Általában szabványos;
 • áttört mintázat sűrűsége. A szövet finom és vékony. Ebben az esetben nem ajánlott olyan helyeken használni, ahol a repedések leginkább érzékenyek. Néha az anyag és a sűrű, itt meg kell jegyezni, hogy rosszul drapedik;
 • dekoráció (vászonbevonat és flitter). A szövetek varrására szolgáló helyeken el kell távolítani a díszítőelemeket;
 • a vágások helyén néhány áttört ruha vagy zenekar virágzik, így egy kicsit többet kell vásárolni.

Hideg szövet

Az esti szövetek hideg és meleg évszakokra való felosztása természetesen feltételes. Itt az anyag relevanciájáról beszélünk egy adott időszakban. A szatén és a selyem meglehetősen sokoldalú szövetek, és alkalmasak téli ünnepekre, ha a párnák vastag anyagból készülnek. Ugyanakkor az alábbiakban bemutatott brokát és bársony egy furcsanak tűnik egy lánynak egy nyári estén.

brokát

Semmi sem alkalmas a hideg estekre, mint a brókád. Ez egy gazdag anyag, jellegzetes csillogással és általában virágos, kétoldalas mintával, amely a részletek kombinálásához vagy befejezéséhez kényelmes. A keleti stílusú ruhák jól illeszkednek. Az egyetlen hátránya, hogy erőteljesen önti.

taft

Fényes túlfolyással a vékony taft-anyag nagyon erős és sűrű, műanyag. A meglehetősen merev hajtogatás. Néha a taft vékony és sűrű. Feszesen tartja a formát, és a legjobban hangsúlyozza a sziluettet.

A taftból varrhat egy egyenes estélyi ruhát egy basky, amerikai karjával vagy volumetrikus díszítéssel, valamint egy puha ruhát.

bársony

A barokk stílusú téli estélyi ruha a bársony lesz a tökéletes anyag. Ebben van luxus, pompás és elegancia. A ruhák általában egy sziluettet varrnak egy olyan alakra, amelyen a legkisebb varratok és tucks vannak. A bársony nem tudja elviselni a részleteket.

Néha pamut vagy selyem alapja, a rugalmassághoz viszkózot adunk elasztánnal.

Átlátszó szövet

A kép könnyedsége, egy bizonyos szexualitás és rejtély áttetsző szöveteket biztosít. Ezek közé tartozik a organza, a sifonfajták, a gorgett és a fátyol. Ezek jól borítanak, így a ruhák díszítésére szolgálnak, és ugyanakkor luxus petticoatokat hoznak létre.

sifon

Az áttetsző és könnyű sifon egy kissé hasonlít a fátyolhoz. Ez a selyemszövetek közé tartozik, és sok fajtával rendelkezik. Különbözőek a szál sűrűsége és a szövés szempontjából.

A chiffon nyári estélyi ruhák, repülő és szinte nem súlyos varráshoz használható. Ezek többnyire drapéria díszítéssel vannak ellátva, ami lehetővé teszi, hogy lenyűgözően hangsúlyozza a test görbéit, és ezzel egyidejűleg adja meg a megfelelő mennyiséget a megfelelő helyeken.

A szövet kiválasztása után nézze meg a textúráját. A matt textúra, a selyem csillogás és a moire mintázat.

organza

Az áttetsző szövetek közül egy nagyon vékony, mérsékelt fényű és túlfolyó gáz nem kevésbé népszerű a tavaszi-nyári ruhák varrására. Ez viszkózból, selyemből és poliészterből készül. Ezért az organza-t az eredeti forma merevsége és megőrzése jellemzi.

A szövet jól fekszik.Használja fel a ruha felső rétegének díszítésére. Ugyanabból az organza-ból levegőhüvelyek, ruches és frills, floures és magas gallérok készülnek. Ő is megdöbbent az a tény, hogy a nyomtatás és a hímzés segítségével egy minta jön létre.

Fatin

A szintetikus hálót elsősorban petticoats készítésére használják. Az ujjak puha hálóból vannak varrva, és a nyakvonalba kerülnek.

Rugalmas és jól formázott, segít a kívánt térfogat megadásában. A fatin nem törik össze, és nem szennyeződik. De könnyen megolvad és nem higroszkópos, ezért ajánlatos a természetes szövetek sziromát varrni.

Fatin érdekes többszínű. Egy ruhában korlátlan számú színt használhat. Ugyanakkor minél több szövetet használnak a szoknya számára, annál érdekesebb.

A rács díszítésére alkalmas. A hímzéssel, csipke varrással, permetezéssel, strasszokkal és flitterekkel díszítik. Ilyen szövet kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy a vágásnak egyszerűnek kell lennie, például egy résszel ellátott köpeny ruha, és a hajó kivágását puha hálóval kell díszíteni. A kép elegáns lesz, és nem kap drága csipke modelleket.

Bélésszövet

A terméknek vállalati megjelenése volt, használja a bélést. A különböző dartsok és varratok elrejtésére szolgál a rossz oldalon. És úgy, hogy a varratok erősek legyenek, és a ruha alakja megmaradt, és a fő szövet nem gyengült a gyöngyök és flitterek súlya alatt, használjon párnákat.

A legváltozatosabb bélés anyagának megválasztása. Nyáron elsősorban könnyű, lágy és jól lélegző anyagokat választanak. Egy átlátszó estélyi ruha illeszkedik a organza-hoz.

A bélés és a tömítés egy alapréteggel van kivágva. Ezután csatlakoztassa össze.

Röviden áttekintettük azokat az alapvető szöveteket, amelyek népszerűek az esti viselet varrásakor. Az anyagválasztás gondos megközelítésével ne takarítson meg időt és költséget, majd a tökéletes estélyi ruhát.

Comments
 1. Erzsébet
  10.11.2015

  Azok, akik nem rendelkeznek a varrás képességével, azt tanácsolom, hogy ne kezdjen vékony szövetekkel. Nehéz velük dolgozni.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok