Hogyan varrni egy ruhát

Esküvői ruha saját kezével - hozzon létre egy egyedi képet

Esküvői ruha saját kezével - hozzon létre egy egyedi képet

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Első lépések
 2. Esküvői ruha Godé modellezése

Egy esküvő nem egy egyszerű ünneplés egy lánynak. Ők várják, hogy ezen a napon úgy érzik, mint egy hercegnő a labda, és természetesen, hogy flash egy gyönyörű ruhát. És itt jön az örök kérdés, hogy mit kell viselni?

A folyamatosan változó divat annyira sokrétű, hogy nehezen veszik el a választást. A boltokban gyakran számtalan modell ugyanolyan típusú és érdektelen, és a designer ruhák nem mindig megfizethetőek.

De nincsenek reménytelen helyzetek. Esküvői ruhát varrhat saját kezével. Elég egy hónapig tartó szabásmester befejezéséhez, vagy önállóan egy új kézműves mesterhez. Plusz abound: megtakarítja a jövőbeni családi költségvetést és egy eredeti, egyedi ruhát.

Első lépések

Az interneten, magazinok, katalógusok, esküvői ruhák sokféle modellje. És az első dolog, amivel elkezd varrni - a stílus választása. Természetesen nem a legdivatosabb ruhát kell varrnod, és nem az, ami szépen néz ki a borítón, hanem az, ami személyesen illik Önhöz: eltávolítja a hibákat és hangsúlyozza a méltóságot.

A választás másik szabálya, hogy a figyelmet elsősorban a menyasszonyra, majd a ruhára kell irányítani.

Hol kell keresni?

 1. A stílus kiválasztása egyszerűbbé teszi a speciális programokat melynek segítségével gyakorlatilag megpróbálhatod magad, vagy inkább a fotón, tetszett a felszerelés, és értékelte, mennyire "ül".
 2. A témakörben megtekintheti a webhelyeket, könyvtárakat, magazinokat.
 3. Jobb tanácsot kérni szakemberektől. Az egyik lehetőség a menyasszonyi szalonba való utazás. A cég számára feltétlenül szükség van egy édesanyámra vagy egy őszinte barátnőre. Ellentétben az esküvői szalon virtuális felszerelésével, a gyakorlatban tesztelheti egy adott modell kényelmét és kényelmes érzését. Ugyanakkor jó eséllyel is megismerkedhet az anyagokkal és azok textúráival.

Nagyon jó kombinálni a ruha stíluskeresés mindkét változatát: programok és szalon. Győződjön meg róla, hogy ugyanazon modell többféle ruháját próbálja meg, és ha lehetséges, készítsen fényképet.

Az esküvői szalonban nem szabad elhagyni a nem megfelelő modellek beszerelését. Még ha szinte határozza meg a ruha stílusát. Néha az önképünk nem helyes, de a külső megjelenés és a jó szakértői tanácsok drasztikusan megváltoztathatják azt.

A stílusválasztás finomságai

Nézzük meg a ruházat megválasztásával kapcsolatos néhány árnyalatot:

 • Ha van egy szép, buja melled, ezen a napon jobb, ha nem a figyelmére összpontosít. Ezért, egy mély nyakkivágással ellátott ruha. Nagy csipke, bolyhos fodros is nem fog megfelelni. Ez vonatkozik a szaténból, organzából vagy selyemből készült bustier ruhare is.
 • De a kecses kis mellű menyasszonyon a bustier ruha és aszimmetrikus vágású vagy görög stílusú ruhák tökéletesek lesznek. A nyakkivágás hiányzó kötetje drapéria, hímzés vagy ryushki lesz.
 • Ha kanyargós csípő. Itt váltson figyelmet a mellkasra vagy a nyakra. A ruha nyakkivágása lehet kerek, V alakú, a ruha felső része - hímzett, csipke vagy szokatlan drapéria díszítéssel. Választhat egy nyitott ruhát.
 • A menyasszony az "alma" alakjával újszerű megjelenésű stílusban díszíti az esküvői ruhát. Ez a stílus kiemeli az összes előnyt, nevezetesen a lábakat és a combokat, csak válasszon olyan ruhát, amely kevésbé luxus és nem feszes.Jó megoldás lenne egy olyan modell kiválasztása, amelynek magas derékú görög stílusban vagy egyenes esküvői ruha.
 • A mermaid modell nagyon jól illeszkedik a menyasszonyhoz a homokóra figurával;
 • Egy magas lány egy csodálatos ruhában valódi hercegnőnek tűnik.

A szövetek és kiegészítők kiválasztása

Az esküvői ruhákra szánt szövetek szakosodott üzletei széles anyagválasztékkal, színekkel és textúrákkal rendelkeznek. Például organza, szatén, szatén, mindenféle szalag, hálók, díszítő elemek stb.

Ha új vagy a varráshoz, akkor jobb, ha leállítja a választást olyan egyszerű szöveteken, amelyek nem igényelnek varráshoz szükséges készségeket. A vásárlás során tisztázni kell a különböző kérdések egyesítésének lehetőségét is. Például, fényes felületű szatén esetében a matt szövet tökéletes társszövet lesz, amely csökkenti a fényét. A csipke bármilyen szövethez alkalmas. Használatával szigorú megjelenést vagy játékossá válhat.

Ha talál egy mintát, amely leírja a munkát és a szükséges anyagokat, az ízlés szerint választhatja ki a szövetet, kiválasztva a kényelmes és az Ön számára megfelelőbb színt és anyagot.

Minta keresés

A kiválasztott modellt vagy feltaláltat papíron kell átadni. Ezt megelőzően méréseket végzünk. Ehhez forduljon egy közeli baráthoz vagy barátnőhöz, vagy használja a varrónő szolgáltatásait.

A minta megtalálható az interneten fizetett és ingyenes oldalakon, vagy a megfelelő programok méretének hozzáadásával, a magazinokban kereshet, vagy a varrónő szolgáltatásait használhatja, vagy saját maga is modellezi.

A legfontosabb dolog - a minta felépítése megegyezik a méretével, hogy pontos legyen és megfelelően megépítve.

Az esküvői ruha elkészítésének lépésenkénti folyamatát az alábbi ábrák mutatják. Egy ilyen ruhát nem nehéz varrni.

Építési minták

Egy egyszerű lehetőség az lenne, ha a kész mintát átvisszük a magazinból egy nagy, vastag papírlapra, amely a papírszalagot használná. Készíts egy darabot.

Ha nem sikerült megtalálni a kívánt modellt, és a rajzokkal végzett munka nem okoz nehézséget, akkor meg kell kezdeni az alapmintázat építésével. Egyébként a varróboltokban kérheti a kész verziót, vagy kereshet ugyanabban a magazinban, weboldalakon.

A megszerzett vagy letöltött mintát a paraméterekhez kell igazítani. Ha magadról csinálod magad, azonnal cserélje ki a méretét.

Az alapmintázat rajza az alapráccsal kezdődik. Továbbá, a képletek szerint a pontokat ábrázoljuk és szegmensekkel összekötjük, a nyakvonalat, a vállszöget, a fő dartsot, a karfát, a derékot és a ruha hosszát.

Esküvői ruha Godé modellezése

Példaként modellezzük az esküvői ruhát Godé. A ruha egy ruha lehet bármilyen ruha, például szatén, taft, áttört. Ne feledje, hogy az illeszkedés és a juttatások minimálisak.

A műveletek sorrendje:

 • Az elülső és a hátsó mintákon mozgassa a dartsot, és rajzoljon egy vágott vonalat, mint az alábbi képen. Amikor megnyitja a ruhát, akkor egy első részből áll, amely három részből és hátból áll, 4 részből. A háttámla középső része két részből áll, hiszen titkos cipzárral varrunk.
 • Tervezz egy nyakkivágású ruhát.
 • A választás hossza tetszés szerint. A zsilipeket azonban nem veszik figyelembe, vagyis a varrás helyének hosszát mérik.

Minta shuttlecock, mint egy öv, külön történik. Javasoljuk, hogy vágja le a shuttlecock szilárd anyagot, varratok nélkül, és ha nem működik, akkor 2 részből állítsa ki. Az összeszereléskor a shuttle varratai egybeesnek a ruha oldalvarrásaival.

A ruha hosszától függően a transzfert saját belátása szerint lehet kiválasztani.

vágás

A kész mintát át lehet vinni a fő- és bélésszövetre.

Vykroyte:

 • az elülső - 2 oldalrész és 1 rész a külső és bélésszövet középső részének hajtogatásával;
 • a hátsó részhez - 4 rész, amelyek közül kettő hasonló anyagból készült;
 • shuttlecock - 1-2 rész a fő szövetből;
 • az öv - 2 rész.

Érdemes megemlíteni, hogy a nyak és a karfarok nézete megismétli a ruhát.Vágás után erősítse meg őket hővel.

Szintén szükség lesz fém csontokra vagy szabályokra az elülső és hátsó oldalsó varratokhoz, valamint a ruha nyakkivágásához.

varrás

 • Külön varrni az elülső és hátsó részeket, és vasalja a varratokat.
 • 7 mm-re az egyes csatlakozóvarratok vonalától a vonal előtt, kezdve a megkönnyebbülés varrásától és a derékvonalig. A fiókokat kapják, amelyekben a csontok meghúzódnak. Hosszúságuk kisebb, mint az 1 cm-es húzózsinór hossza.
 • Ahhoz, hogy a csontokat megtartsuk, a felső és az alsó oldalfüggönyök legyenek.
 • Tegye ugyanazokat a húzózsinórokat a hátoldalon. Ezután varrd az oldallal az elülsővel, és helyezz egy vonalat a csontok tetejére. Helyezze be őket és húzza meg a húzózsinórt.
 • A hátán varrni egy titkos cipzárat.
 • Csavarja le a ruha alját, és varrjon egy shuttlecockot.
 • Hőre szőtt csövekkel erősítve varrjuk a bélésanyag részleteit, majd varrjuk az elülső és a hátsó részeket.
 • Most meg kell varrni a bélést a fő szövethez. Ehhez hajtsa őket egymáshoz, és öltje el a cipő és a cipzár nyakát. Amikor elfordítja a ruhát, a bélés varratai a rossz oldalon maradnak. Ügyeljen arra, hogy vasalja őket.
 • Varrjon a bélés aljára, és varrjon titkos varratokat úgy, hogy bezárja a varrónő varrás helyét. A shuttlecock széle rejtett varratokkal is megdörzsölődik és átfedhető.
 • Az övrögzítés részletei, hogy egymással szembenézzenek, és egy kis szekciót hagyjanak, majd kicsavarják. Távolítsa el a varrott övet, és jól varrja a varratokat. És nem vezetékes szegély nem kezeli a titkos varrást.
 • Varrhatsz egy övet a ruhához a csomópontnál, és összekötheted az íjjal, vagy csak csuklósan csatolhatja a derekát.

A következő videó részletesen leírja a fűző varrásának technológiáját.

Végső szakasz

A szabás során természetesen a jövő menyasszony a ruha különálló részeit vagy elemeit próbálja meg, amelyeket felcsévéltek vagy csapokkal rögzítettek. De amikor a felszerelés már kialakult, a végső szerelvény megtörténik. Ebben a szakaszban a ruhadarabot beállítjuk, és a kapott eredményt értékeljük, a szövetet díszítik.

Végezetül szeretném elmondani, hogy egy egyedi készítésű esküvői ruha egyedülálló lesz, ami azt jelenti, hogy előnyös lesz, ha különbözik a többi menyasszony ruháitól. Leginkább egy nyáron egy esküvői ünnepségen, amikor nincs szőrme vagy köpeny.

Comments
 1. Arina
  15.06.2015

  Esküvői ruha stílusú sellő - az álmom. Megpróbálok ruhát varrni a mintáim szerint, van egy tapasztalat a szabás során. Jó, hogy az esküvő előtt 7 hónapnál hosszabb idő áll rendelkezésünkre, hogy megtalálja az opciót, ha nem tudja magát varrni. Köszönöm!

 2. bükköny
  23.05.2015

  Jobb vásárolni egy ruhát a boltban - 100% -os garantált eredmény. Ezen túlmenően, amikor azt hiszem, az Önre szabott, ideges lesz, és nem lesz az esküvőig.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok