Hogyan varrni egy ruhát

Hogyan kell varrni egy menyasszonyi ruhát nyitott háttal

Hogyan kell varrni egy menyasszonyi ruhát nyitott háttal

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. A vágások típusai
 2. A ruha alapja
 3. Szíj alakja
 4. Modellezzünk egy ruhát a derékvonalra vágva
 5. Minta vissza
 6. Minta előtér
 7. Minta szoknya
 8. Sleeve Pattern
 9. varrás

A nőies és elegáns menyasszonyi ruha, nyitott háttal, stílusos és ugyanakkor merész. Viselte, a lány megmutatja alakját és testtartását.

Az ilyen típusú ruhák nagyon népszerűek. De néha a varrási problémák merülnek fel: nehéz kezelni az ábrán látható illeszkedést, hogy a csipke a fő szövethez csatlakozzon. A bonyolultságot gyakran a hátsó kialakítás teszi hozzá. Így, mielőtt elkezdené a varrást, válasszon egy olyan formát, amely megfelel a test alakjának. A helyes választás megoldja a varrás tervezésével és technológiájával kapcsolatos összes problémát. Hogyan kell varrni egy esküvői ruhát?

A vágások típusai

A hátoldalon levágott ruhák 3 csoportra oszlanak:

 • Vágja ki a derékvonal fölötti hátoldalát. Ez a típus a lányoknak szűk csípővel és kiálló hasával, valamint a deréktól a csípőig terjedő hajlítás nélkül. A szabás speciális jellemzője, hogy a vágás mélyedésekor vágja le az alátét tetejét. A szerelés során az extra centiméterek észrevehetők. Nem szükséges eltávolítani őket sem a hátoldalon, sem a közepén, mivel a mellkasi szinten való illeszkedés zavar. Így az összes felesleget el kell távolítani a hátsó dombornyomatokban, vagyis elrejteni a hátsó mélyedésekben.
 • Vágás a derékvonalra. Alkalmas a kiálló nyak nélküli lányoknak, és jó csepp a deréktól a csípőig. Figyelembe kell venni a minta kialakításakor, hogy a teljes bemélyedést levágják, és a hátsó hajlítást nem veszik figyelembe. Ha a hátsó rész nem csipkével van borítva, meg kell húzni egy ferde alátétet. A mélysége 1 cm legyen a horony irányában. Jobb forma kivágás az elrendezéshez. Érdemes megjegyezni, hogy a háló fontos szerepet játszik a hátsó rész illeszkedésében. Használatakor figyelembe veheti az alákínálás jelenlétét. Továbbá, ha a ruha gombos, akkor a középső szelet tervezésekor figyelembe kell venni a válllapok dörzsölését és a hátsó hajlítás mértékét.
 • Kivágás a derékvonal alatt. Ebben a modellben a figurára vonatkozó követelmények nagyon kemények: a hát hátterének szép formája, jól ápolt bőr és kifejezett derék, valamint az alak mérsékelt visszafordíthatósága, mivel meglehetősen nehéz elérni a nyakvonalnak a hátulhoz való illeszkedését. Ha a hát megfordítható, behelyezhet egy hálót vagy csipet. Azt is elrejti a bőrt. A minta készítésekor figyelembe kell venni a ruha és a csipke csomópontján az aluljáratot az ábra kanyarban.

A ruha alapja

A nyitott háttal rendelkező ruha modellezésénél előzetesen meg kell gondolni, hogy mi biztosíthatja a nyakkivágás feszültségét az alakzat fenntartásához. Lehetséges, hogy:

 • nehéz szoknya;
 • virágcsokor;
 • fűző a ruha előtt;
 • bugyi test

Az alapot az ábra típusától függően is kiválasztja:

 1. A kiálló mellekkel rendelkező lányok ruhákat, testtartókat, fűző- és fűző ruhákat alapozhatnak.
 2. A mellkason kiálló, hasi és hasi alakzatú figuráknál - a 4-6 cm-es derékvonalról vágott fűző és fűző ruhák, a testen alapuló ruha nem ajánlott, kivéve bizonyos esetekben.
 3. A kifejezett hasnyálmirigy ruhákkal rendelkező figurákhoz, mivel ez a fajta alak újraformázást igényel. A vágás mélysége a derékvonalról 6-8 cm legyen.

Szíj alakja

Szükség van a heveder jelenlétére egy nyitott háttal rendelkező ruhában. A típus és a szélesség változtatható. A hevederek helyett csipke lehet.

Az áttetsző háló, amely teljesen vagy részben bezárja a hátat, nagyon lenyűgöző lesz. De, hogy varrni egy ilyen esküvői ruha nem lesz nagyon könnyű.

Szükséges megközelíteni a hevederek kiválasztását, hogy ne roncsoljuk meg a ruha megjelenését, és ne hangsúlyozzuk az alakzatok hibáit. ezért:

 • A kiálló lapátokkal rendelkező számoknál vékony pántok vannak kiválasztva. A csipke vagy a háló a válllapok szintje alá kerülhet, hogy ne hangsúlyozzák a sólyomot.
 • Azoknál a számoknál, ahol a lapocka és a fenék ugyanazon a vonalon van, használjon vékony vagy közepes szélességű pántokat. A hátat részben vagy egészben csipke díszíti.
 • A kiálló fenékkel rendelkező figurákhoz bármilyen heveder, valamint csipke is használható, amely részben vagy teljesen bezárja a hátát.
 • A kiálló mellekkel és fenékkel rendelkező alakzatoknál a derék melletti vágásokkal alsó részen vágott modelleknél jobb a csipke használata. Ez hozzájárul a jobb illeszkedéshez, választhatja a laza stílusokat is.

Az egyetlen hevedert viselő ruha - aszimmetria, amely vonzza a figyelmet - eredetinek tűnik.

Modellezzünk egy ruhát a derékvonalra vágva

Mielőtt a hátsó, nyakkivágással ellátott, áttetsző, egyenes ruhát modellezzük, ujjakkal vagy anélkül, tegyünk meg minden szükséges mérést

 • mellkasméret
 • köröm a mell alatt,
 • a termék hossza
 • hátmagasság
 • Készítse elő a ruha alapmintáját.

Minta vissza

Tegye át a következő sorokat a kész alapmintára:

 • csökkentse a vállat 2 cm-re a karfaroktól. Mérje meg a hossza - 4 cm;
 • rajzoljon vissza egy nyakkivágást, mint a minta. Ön szerint a kivágási forma mélyebb vagy kisebb lehet;
 • tegye a szoknya kívánt hosszát.

Minta előtér

Az első minta műveleteinek sorrendje:

 1. Transzfer a mellkason az oldalsó dartra.
 2. Díszítse a vállát, valamint a hátul (hossz - 4 cm).
 3. 2 cm-es emelési nyakkivágással.
 4. Rajzolj egy vágott hajót, mint egy darabra.
 5. Modell egy keskeny, egy varrású 3/4 hüvely.

Minta szoknya

A szoknyát az Ön igényei szerint is modellezheti. Például egy kis vonat hozzáadható a ruha közvetlen aljához.

Ez egy ék hozzáadásával érhető el. Vágja ki a vonatot egy kör 1/4-e. Az alsó rész megnövelve a vonal többet nyúlhat, majd a hajtásvonal mentén a hurok hosszabb lesz (szaggatott vonal a rajzban).

A ruha teljesen illeszkedik, majd párhuzamos és kúpos hígítással hozza létre az összeszerelést.

A vonat a szoknya középső része mentén épül fel, míg a szoknya elülső része rövidebb, mint a hátsó rész. A hurkot már figyelembe vették.

A szoknya rövid, hosszú farokkal modellezhető.

Sleeve Pattern

 • megteszi a szükséges méréseket: ujjhossz, mellkasi félkör és hüvelyhossz a könyökhöz;
 • rajzoljon egy téglalapot az A, B, C és D pontokkal. Ha az AB és CD oldalak 38 cm szélesek, ez a hüvely szélessége. A következő képlettel számítjuk: (48: 3 + 3) x 2 = 38. Ez azt jelenti, hogy 48: 3 - a mellkas félkörének 1/3-a (az építésben helyettesíti a paramétereit), amelyhez hozzáadunk 3 cm-t, és 2 cm-rel szorozva.
 • mérje meg a hüvely hosszát az AC és a BD hosszúságánál + 2 cm, például, ha a hossza 58 cm, adjunk hozzá 2 cm-t.
 • Az okat magasságát a következőképpen mérjük: A-tól A-tól, 15 cm-re az aljáig, és helyezzük el m. P-t (m. P1 a CD-szegmensen). Ezt a következőképpen mérjük: 20: 4 × 3 = 15, ahol 20 a ruha alapja karjainak mélysége;
 • 33 cm-re m. Rajzolj egy egyenes vonalat és a napsütéses kereszteződésben t. L1;
 • az okat ujjak esetén az AB oldalt 4 részre osztjuk, és egy pontot helyezzünk a mintába;
 • t. Kapcsolja össze a t és P1 kapcsolókat, és t, O3 és O4 metszésvonalra helyezze. A szaggatott vonallal jelölt szegmensek felét osztják. A PO3 szegmensben 0,5 cm-rel, O3O-ban lefelé húzzuk felfelé 2 cm-rel, hasonlóan az OO4 és O4P szegmensekkel. Rajzoljon egy okat vonalat új pontokra.

varrás

Hogyan kell varrni egy esküvői ruhát saját kezével:

 1. Vykryte 1 darab csipke a hátul és az előtt, 2 rész az ujjú.
 2. A bélésanyagból - az elülső és a hátsó rész minden részletét.
 3. Varrjuk a bélést az első csipkével és hátul.
 4. Készítsen váll varratokat és öltje az ujjakat.
 5. Varrni az oldalsó varratokat.
Comments
 1. Katia
  23.05.2015

  Minden világos és hozzáférhető írásos) Köszönöm!

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok