esküvő

Esküvői terem díszítése: általános szabályok, áttekintés a jelenlegi stílusokról és a tervezési tippekről

Esküvői terem díszítése: általános szabályok, áttekintés a jelenlegi stílusokról és a tervezési tippekről

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. Jellemzők
  2. Dekorációs anyagok
  3. stílusok
  4. Tippek a színek kiválasztásához
  5. Főbb hibák
  6. Csináld magad, vagy fordulj a szakemberekhez?

Az esküvő nagyon komoly kérdés. Ha a fiatalember és a lány szerelmében és harmóniájában töltik az egész életüket, akkor egyértelműen szövetséget akarnak kötni, tájékoztatva mindenkit.

Minden pár aprólékosan elkezdi megtervezni, hogy melyik évszakban jobb az esküvőn játszani, milyen stílusban és hol kerül sor az eseményre. Az ünneplés előkészítése nem egyszerű és meglehetősen hosszú. Körülbelül hat hónapig tart, hogy előkészítse az esküvőt, hogy figyelmeztesse a vendégeket, és meghívásokat küldjön, válasszon egy ünnepi helyszínt, esküvői stílust és a házastársak képeit, megtalálja az esti jó szervezőt, és rendezze meg a banketttermet a kiválasztott stílusban.

Jellemzők

Természetesen először meg kell találnia egy helyiséget, amely egy jelentős esemény megünneplésére szolgál. Általában minden jó helyet előre kell lefoglalni, ezért az egész esküvőre való felkészülés ideje meghosszabbodik. Ezért a bankettterem választása általában az első dolog, amit a fiatalok csinálnak.

A házas és szabadtéri esküvők az ifjú házasok döntése alapján történhetnek. Itt a helyszín megválasztása általában az időjárástól függ. Nyáron bérelhet egy gyönyörű kastélyt, gyűjthet vendégeket a nyitott verandára, és ünnepelhet egy jelentős napot a szabadban. Télen mindig éttermek és banketttermek bérlésére kerül sor.

Miután kiválasztotta a méretet és a helyet megfelelő helyiséget, meg kell határozni az esküvő stílusát, hogy megértse a design jellegét.

Dekorációs anyagok

Az esküvő ünnepségének megfelelő stílusban történő díszítésére bizonyos szobákat használjon a szoba díszítésére. Különböző díszítések segítségével ünnepi kilátást nem csak a bútorokra, hanem a falakra, a mennyezetre és az ablakokra is adunk.

szövet

A szövet a belsőépítészet és a lakberendezés leggyakrabban használt anyaga. Fehér, arany, szatén és fényes szövet az asztalokon és ablakokon ünnepi és ünnepélyes megjelenést biztosít az egész szobának. A székeket díszítik, a mennyezetről lógják, és falra díszítik. A szövet az asztalokon egy terítő formájában is fekszik, vagy lágy hajtogatással borítható. Olyan könnyű és tágas lehet, mint egy romantikus esküvő, vagy meglehetősen nehéz és méltó a fenségesebb stílusokhoz, például bizánci. Szöveteket is használnak szalagok formájában, amelyek összekötik a szemüveg lábát, a székek hátát, vagy egyszerűen csak a mennyezet alatt rögzítik a ruhákat, hogy szabadon lógjanak rajta, ami gyönyörű hullámokat teremt.

virágok

A színek használata az esküvői díszítés leginkább univerzális technikája. A virágok is beállíthatják az ünnepi stílust. Díszítik az asztalokat, lógnak a csillároktól, hogy romantikus hangulatot teremtsenek a teremben. A virágokat az esti témának megfelelően használják. A romantikus stílus a vadvirágok jelenlétét sugallja. A királyi recepció köteles díszíteni az asztalokat és a bútorokat rózsákkal és hortenziaval. A virágok még egy ünnepi estére is átjuthatnak. Az ifjúok megemlíthetnek egy ilyen érdekes utat az esküvői meghívásban.

golyó

Nincsenek ünnepek, amelyek golyók nélkül fizetnek, és az esküvő nem kivétel. Színük általában összhangban van az egész bankettterem színével, vagy éppen ellenkezőleg, kontrasztos színben vagy fényes foltokban van kiemelve az általános háttéren.A golyók nagyszerűnek tűnnek, amikor kitölti a teljes mennyezeti területet, és ezek szalagjai szabadon lógnak a jelenlévő fejek felett.

Így a golyók segítségével egyetlen szín háttérképet hozhat létre az egész szobában, és a szalagok ragyogása támogatja az alkalom ünnepélyességét.

stílusok

Válassza ki az esküvő stílusát is nagyon gyorsan, ha a párnak közös hobbija van. Tegyük fel, hogy mindketten őrültek a japán konyha és a japán kultúra. Ezután a japán stílusú párt mindkettő számára a legjobb. A legjobb megoldás egy japán esküvői stílusra, függetlenül attól, hogy milyen primitív hangzik, egy japán étterem, amelyet már a japán stílusban díszítettek. A táblák dísze lehet Sakura ága, orchidea virág. Ha Ön maga is díszíti a csarnokot, a falakat szép, nagy japán rajongókkal díszítheti, a japán lámpákat a mennyezetről akaszthatja, és természetesen a gyertyákat, amelyek a japán stílusú ünnepség nagyon hangulatos dekorációjává válnak.

Az ifjú tiszteleghet a hagyományok iránt, és orosz stílusban, vagy más módon rusztikus stílusban rendezhet esküvőt. Egy ilyen esküvő a szabadban ünnepelhető, az orosz kastély eltávolítása, vagy bankett rendezése egy étteremben, melynek stílusa az orosz hagyományokkal függ össze. Ezt a témát meleg, orosz légkör megteremtésével lehet fenntartani a szobában fa és festett asztalterítők, gyertyák és bútorok segítségével hosszú padok és tölgy asztalok formájában. Ősszel a természet az orosz stílusú esküvő legjobb díszítése lesz. Ez önmagában tele van színekkel, így az esküvőn a szabadban vásárolt dekoráció az őszi időben minimálisra csökken.

Az a gondolat, hogy egy esküvőt "Tiffany" stílusában hozzanak létre, meglátogathatja Audrey Hepburn csodálóit. Sok lány őrült ez a színésznő, valamint az amerikai filmművészeti klasszikusok a 60-as években "Reggeli Tiffanyban". Shop Tiffany & Co a legnagyobb márka ékszerek kiegészítők, valamint a női és férfi ékszerek. Mindegyik jól ismert türkiz doboz adja az esküvőnek a színét és stílusát. Türkiz és fehér - ezek a múlt századi amerikai klasszikusok stílusának főbb árnyalatai.

A Tiffany stílus az elegancia és a retro stílusa. Ez egyszerre finomítás és felszabadulás. Fehér golyók és fehér porcelán kerekasztalokon, elegáns hosszú gyertyák, finom és pezsgő kristályok nélküli minta - ezek a stílus jellegzetes jellemzői. Különös figyelmet kell fordítani a csarnok tervezésére virágokban. Leggyakrabban használt rózsák, hortenzia és mindig fehér.

Ezek a magas vázák bejáratánál vagy a türkiz sétány mentén helyezhetők el, amelyet a jövő férje és felesége átad az asztalra.

Loft egy szokatlan design egy esküvő. Nem valószínű, hogy csak szövetekre és golyókra korlátozódik. Csak egy stilizált szoba segít az esküvő ilyen ötletének kialakításában. Kő- és téglafalak, keményfa padlók és magas mennyezet, gazdag bútorok a múlt századból, finom ételek és sok gyertya - ez az alapja a loft stílus kialakításának.

A téglafalak hátterében a fehér és a könnyű olíva tónusok lesznek a legelőnyösebbek. Ezekben a színekben draped asztalok és székek kell lenniük. A textíliák közé tartoznak a fehér szatén szalagok használata is. Szintén a falakon kedvező villamos füzérek lesznek, amelyek sárga színűek és rengeteg fehér virágot, mint például a kallas, a rózsa vagy a liliom.

Ez nem azt jelenti, hogy a loft stílus fysy és pompás. Ő meglehetősen fenntartott és arisztokrata. Az ünnepség minimális díszítésében látható, és a fő díszítés a virágok, a mennyezet alatti kamrafény és a kerekasztal-gyertyák 10 fő részére. Az arisztokráciát pompás bútorok mutatják, amelyeket székek, asztalok és több kanapé, valamint kiváló ételek képviselnek.

És természetesen nem lehet elfelejteni az esküvő klasszikus kialakítását. Ez egy általános lehetőség azoknak, akik a választás miatt szenvednek, amelynek eredménye a műfaj klasszikusja.Fehér szövet, ezüst golyó és rózsaszín vagy vörös rózsák soha nem fognak ki a stílusból. Ebben a stílusban fontos megfigyelni a színek harmóniáját, nem pedig a színárnyalatok túlzott fényességét és elegáns stílusát. A fehér gyöngyök, a szatén szalagok és az elefántcsont színeiben levő terítő színe kiegészíti az esküvői ünnepség klasszikus stílusát. A díszítések fehérségében csak egy szín lehet, például színes kompozíciókban. A pünkösdi rózsa rózsaszín virágai tökéletesen kiegészítik a két szerelmes szív klasszikus ünnepségének hangulatát. Ha az esküvőn csak fehér virágot értünk, akkor az ünnepi színt kiegészíthetjük a székek hátán lévő arany golyókkal és szalagokkal.

By the way, arany lehet használni a tervezés egy esküvő a bizánci stílusban. Ebben a változatban a szoba dekorja, az esküvő valóban királyi. Itt egészen piros lehet hozzáadni. Nem lehet az arany színárnyalatnak átfedése és átfedése, de néhány ilyen színű tartozék használható a "királyok esküvőjére". Az aranynak mindenben jelen kell lennie, hangsúlyozva az esemény gazdagságát. Ennek a stílusnak a veszélye abban rejlik, hogy könnyen felülbírálhatja a szobát.

Ezért jobb, ha kicsire korlátozódik és csak az arany színére fókuszál.

Tippek a színek kiválasztásához

A szín, amely az udvari helyiség kialakításában dominál, nagy szerepet játszik. Semmilyen esetben ne legyen fényes, savas vagy depresszív szín. A fényerő idegesítheti a vendégeket, negatívan befolyásolhatja a pszichét, a depressziós színek, ellenkezőleg, megengedik a vendégeket, ásítanak vagy sírnak, ami megengedett, de nem kívánatos.

Leggyakrabban a fiatalok fehér, bézs, rózsaszín és kék, arany, kék vagy lila választanak. Kiválasztásakor néhányat a szezon színe vezérel, amelyben az esküvő várható. Szóval, a szeptemberi ünnepség a sárga és az arany őszi színeiben is eljuthat, a téli szezonban a csarnok díszítése pedig fehér, bolyhos, téli hóviharra és puha hóra emlékeztet.

A tavaszi vakáció csarnokát kék vagy világos zöld színekkel lehet díszíteni, ami a hő érkezését jelzi, nyáron pedig a legmelegebb időszakban a sárga szín minden árnyalata - puha bézstől a meleg mézig.

Valaki úgy dönt, hogy a nyári esküvő sikeresen hangsúlyozhatja a piros színt. De ez a vélemény rossz. A vörös nagyon veszélyes árnyék. Igen, hasznos lesz a menyasszony fehér ruhájára nézni, de a vörös szemekből származó vendégek szemei ​​egyszerűen elfáradnak. Ráadásul a vörös agresszív és dacos árnyalatú, és nem mindenki szereti, hacsak természetesen a fiatalok nem mernek szovjet stílusú esküvőket rendezni.

Ha a menyasszony még mindig nem közömbös a vörös árnyalattal, akkor figyeljen Marsala színére. Ez egy mély, cseresznye árnyalatú, csendes barna alátét, nagyon lenyűgözőnek tűnik, hangsúlyozza a ruha fehérségét és a királyi hangot állítja az egész eseményre.

Az aktívabb színek, mint a kék és az ibolya, csak a fő színnel együtt használhatók. A mélykék lehet részlegesen kékszalagok formájában a szemüvegen vagy a meghívókon, a golyók összetételében. A színkombinációkat is helyesen kell figyelni. Az árnyalatok összetételében például nem használhat zöld és piros színt. Sárga és kék nem is fog kinézni duettet a terem díszítésére.

Ahhoz, hogy könnyebb legyen magadnak, kiválaszthatja a domináns színt. Például, a lila, amely a fő, akkor lehetőség szerint csak fehérvel kell kombinálnia. Minden fehér árnyalat olyan sokoldalú, hogy az összes szín kombinálódik velük.

Az ilyen árnyalatok duettje mindig előnyösnek tűnik, és ha a pár még nem választotta ki a fő színt, akkor mindig fehér ékszereket és kiegészítőket vásárolhat előre, ami a teljes képet elkészíti.

Főbb hibák

Még ha a legjobb anyagokat, kiegészítőket is alkalmazták a bankettterem díszítésére, és az esküvői helyiségek a legmegfelelőbbnek bizonyultak, nem lehet biztosítani magát az ünnepi bankett előkészítése során elkövetett hibák ellen.

Például egy esküvő színének kiválasztása egy dolog, de mindenben ragaszkodik hozzá. A feladat a fiatalok számára nehéz. Ez egy jelentős díszítő hiba, valamint a sikertelen színkombinációk, amelyek csak a szoba teljes megjelenését rontják.

Emlékeznünk kell arra, hogy az esküvő stílusának összhangban kell lennie a szobával, nevezetesen az esti színnel, kiegészítőkkel, témával. A tányéron nem helyezhetsz piros szalvétákat a Tiffany stílusú esküvőre, ugyanúgy, ahogy a kék golyókat magas mennyezet alatt, loft stílusban elindíthatja. Ez a tervezési szempontból teljesen helytelen és rosszul megfogalmazott, ezért ne próbálja összeegyeztethetetlenül összeegyeztetni.

A tervezési hiba is gyakori hiba. Sokan annyira lelkesen kezdik el a bankettterem díszítését, hogy túlzsúfolják, és olyan dzsungelbe mennek, hogy csak akkor kezdik felismerni, hogy sokan feltaláltak, de az ékszerek fele abszolút nem szükséges. Az eredmény a költségvetés és a szélre dobott pénz elvesztése.

A szabadtéri rendezvény fő hibája a napellenzők hiánya, amelyek a hőségben a vendégeket a naptól közelítik meg, és az esőben megmenti őket a nedvességtől. Minden díszítés rögzítése lelkiismeretesen történik. Kellemetlen lesz elgondolkodni azon a pillanatban, amikor leesnek a vendégek fejére.

A hang valamilyen módon az esti díszítés is, így a szoba hangtervezése nagyon fontos. Gyakran a vendégek túl hangos zene miatt panaszkodnak.

Tény, hogy a vendégek gondozása az első dolog, amit a fiataloknak gondolkodniuk kell. Bár ez az esti órájuk, de abban az esetben hívták a legszebb vendégeket, akikkel meg akarták osztani ezt az eseményt. Igen, ez egy pár szerelmesnap, de ha nincs elég szék az esemény látogatói számára, az ünnepélyes pillanat elrontható. És természetesen, előre nem látott vendégek esetében helyet kell biztosítani.

Hiba léphet fel, amikor a szobaszínű edények és evőeszközök speciálisan megvásárolják. Ezek hiánya rontja nemcsak a vendég hangulatát, hanem a nyaralás főszereplőit, és felveszi a lemezeket, hogy megfeleljenek a stílus által biztosítottnak, az utolsó pillanatban, ó, milyen nehéz.

Gyakran használt virágok tervezése.

De lehetséges, hogy valaki a vendégektől allergiás lesz a csarnok díszítésére kiválasztott növényekre. Egy ilyen hiba elfogadhatatlan, ezért érdemes megnézni a rokonai és a barátai között, ha allergiás reakciója van bizonyos virágokra.

Ha a pár határozottan úgy döntött, hogy meghív egy tervezőt, virágüzletet és díszítőt, a megtakarítás ebben az ügyben komoly hiba. Ha embereket dolgozunk, és egy kis összeget fizetünk nekik, nem számíthat tőlük mágiára. Azok, akik kevéssé veszik igénybe a szolgáltatásaikat, nyilvánvalóan vagy kevés tapasztalattal rendelkeznek, vagy a munkájukban nem népszerűek a gyenge teljesítmény miatt, és ezt alacsony áron kompenzálják. Ezért nem szabad megmentenie, hogy mi lesz a memória sok éven át.

A beltérben egyszerűen lehet hideg, és a téli esküvő egy ilyen teremben a vendégekkel együtt egy éjszakán át „befagyaszt”. Ezért télen gondoskodnia kell a csarnok kényelmes hőmérsékletéről. Ha nem adható meg, akkor a becslésbe fűtőberendezéseket kell beilleszteni. A forró nyári időszakban gondoskodnia kell a helyiség hűtéséről egy osztott rendszer segítségével. Ha nincs senki a szobában, meg kell találnia egy másik banketttermet, vagy nyitva kell rendeznie egy partit a tónál.

Előzetesen meg kell beszélni a helyiség tulajdonosával egy ilyen műszaki pontot, mint tűzoltó rendszert: rendben van, működőképes.Ez a pillanat különösen fontos, ha nagy mennyiségű gyertya van a szoba kialakításában.

Csináld magad, vagy fordulj a szakemberekhez?

Mit kell választani, előkészíteni a helyiségeket az ünnepséghez, vagy meghívni egy szakembert, a házasok maguk döntenek. A csodálatos ízérzet és a legközelebb eső stílus ismerete révén a szoba díszítését saját kezével teheti meg. Sokan fordulnak szakemberekhez, mondván nekik, mit akarnak az ünneptől, és milyen stílusban látják az esküvőjüket. Ezen opciók mindegyikének előnyei és hátrányai vannak.

Ha a házasok úgy döntöttek, hogy magukat díszítik, és ünnepélyes megjelenést adnak, akkor tudnia kell, hogy ez eléggé fárasztó munka. Miután megvizsgálta a szaküzletekben bemutatott teljes termékválasztékot a banketttermek díszítésére, ki kell választania a megfelelő kiegészítőket, és hatalmas számú üzletből válassza ki azt, amelyik az ár és a minőség legjobb kombinációját kínálja.

Vásárlás előtt becslést kell készítenie, amelyben meg kell adni, hogy mit vásároljon és milyen mennyiségben.

Sajnos, ez nem mindig alakítja ki azt, ahogyan azt kellett volna először, ezért mindig egy kicsit többet kell vásárolnia a tervezettnél, mert ékszerek készítésekor valami biztosan elromlik vagy romlik, és akkor nem fogja megtalálni ezt az anyagot vagy tartozékot bárhol. Emiatt az idegesség fokozódhat, és a jó hangulat a közelgő ünneptől az elrontáshoz.

Miután a csarnok díszítésére szakembert választott, a menyasszony megvédi magát a felesleges problémától, de előfordulhat incidens is, ha a gondatlan szakember hirtelen a rossz szövetet választja vagy pünkösdi rózsa a virágboltban a százszorszépek helyett.

És persze, ne felejtsük el, hogy a saját munkánk elvégzése sokkal költségesebb, mint ez a különleges személy vagy a kézművesek egész csoportjának felvétele.

Hogyan kell díszíteni a svabedny csarnokot 5 lépésben, lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok