esküvő

Tanúk az esküvőn: hogyan kell kiválasztani és milyen szerepük van?

Tanúk az esküvőn: hogyan kell kiválasztani és milyen szerepük van?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Történelmi háttér
 2. Mit kell tennie?
 3. Kik lehetnek?
 4. Ajándékok újaknak
 5. babonák

Gyakorlatilag minden esküvőn vannak olyan emberek, akik az ifjú és a szülők után az ünnepség egyik legfontosabb szerepét játszják - ezek tanúk. És az a kérdés, hogy ki hívja meg ezt a helyet, gyakran a leghitelesebb viták miatt következik be, mivel nemcsak szépen kell állniuk, vagy a menyasszony és a vőlegény mellé ülniük, hanem sok dologért is felelősek.

Történelmi háttér

Függetlenül attól, hogy a házasságot alkották, az embereknek szükségük volt arra, hogy tanúskodjanak arról, hogy az esemény valóban megtörtént. Ha a házasság jogszerűségével kapcsolatban kérdés merült fel, a tanúk megerősíthetik ezt a tényt. Ez azt jelenti, hogy ezt a kifejezést minden esetben a szakszervezet megkötésekor jelen lévő személynek nevezhetjük, és jogilag - legalább két olyan személyt, aki aláírta a dokumentumokat. Először is vallási házasságban és állami intézményekben volt szükségük.

Oroszországban az analógok barátok voltak, Európában pedig a legjobbak. Az egyszerű bizonyságok mellett részt vettek az esküvői szertartásokon. Az ortodoxiában a koronázottaknak rendelkezniük kell garanciavállalókkal (utódokkal), akiknek részt kell venniük a szolgálatban.

Más vallásokban is szükséges a tanúk jelenléte. Emellett a vallási igények szigorúbbak, mint a világi.

Ma, az orosz polgári nyilvántartó irodákban, jelenlétüket csak az újoncok vágya szabályozza, a dokumentumok aláírása nem szükséges. De mivel társadalmunkban a hagyományok folytonossága elég erős, a tanú és a tanú szinte minden nyilvántartáson van. Csak most nevezik őket a vőlegény koszorúslányának és barátjának.

Mit kell tennie?

Ha a jövő férje és felesége nem használja az ügynökségek és az esküvői szervező szolgáltatásait, akkor a tanúk sok felelősséget kaphatnak. Ezek szakaszokra oszthatók.

Az esküvő előkészítésének szakaszában a koszorúslány:

 • az esküvői szalonokba való utazások kíséretében ruhák, cipők és kiegészítők keresésére;
 • javasoljon egy jó mestert a manikűr és a frizura számára;
 • Keressen véleményeket és ajánlásokat az előadó, a fotós és a videósok által;
 • szükség esetén segítség autók, fotózónák vagy bankett helyek díszítésére;
 • fontolja meg a kivásárlási tervet, ha igen;
 • győződjön meg róla, hogy részt vesz a próbán, ha valahol a részvételére szolgál;
 • megszervezzen tyúkpartit.

A vőlegény részéről a tanúnak kevesebb feladata van, de részvétele még a kéz és a szív javaslatának előkészítésének szakaszában is megkezdődhet.

Általában a nők ruhát vásárolnak, így segíthet a bérlés és a szállítás során, valamint bachelor partit szervezhet.

Az esküvő napján a tanúnak:

 • vegyenek részt a menyasszony és a vőlegény összejövetelén;
 • győződjön meg róla, hogy nem feledkeztek meg az útlevelekről és a gyűrűkről;
 • vegyenek részt a megváltásban, ha van ilyen;
 • az ünnepségen, hogy helyesen tartsa és segítse a virágokat;
 • az esküvői séta során, hogy más vendégeket is vegyen, ha van egy büféasztal, hogy segítsen vele;
 • aktívan részt vesz minden versenyen;
 • legyen felkészülve a váratlanra, és próbálja meg egész nap segíteni a menyasszonyot és a vőlegényt, hogy csak jó emlékeik legyen.

Az esemény után meg kell segítenie a virágok és ajándékok szállítását.

A banketten a tanúk általában a menyasszony és a vőlegény mellett ülnek. A teljes ünnepség alatt figyelik a menyasszony és a vőlegény megjelenését. Emellett a koszorúslány pénztárcájában a szükséges kis dolgok általában hazugságok.Pozíciójuk kiemeléséhez használjon feliratokkal ellátott szalagokat vagy jelvényeket.

Általában a tanúk megígérik, hogy minden évfordulóra és családi ünnepekre tiszteletben tartják vendégeiket.

Kik lehetnek?

Általánosságban elmondható, hogy a modern esküvőkön kétféle tanúval találkozhat:

 • „A szépségért” - azoknak, akik véletlenszerűen kapták ezt a szerepet, vagy mert „szükséges”;
 • valódi, valóban részt vesz az esküvő előkészítésének és ünneplésének minden szakaszában.

Az első esetben egy személyt úgy választanak ki, hogy sikeresen illeszkedjen az elképzelt képbe. Akciói lefelé fordulnak, hogy időben megjelenjenek, és jól nézzenek ki az egész ünnepség alatt. Az ilyen esetek nem szokatlanok, így a távolsági rokonok, akik kényelmetlenül hajlandók megtagadni, vagy akár véletlen emberek, gyakran találkoznak ezen a helyen. Ha az ifjúnak szüksége van támogatásra, akkor jobb választani egy jól ismert személyt, aki őszintén örülni fog egy új család létrehozásában, és örömmel segít, és nem kényszerítéssel.

Mindenesetre a menyasszonynak és a vőlegénynek mindent meg kell mérnie, és a döntés meghozatala után meg kell kérdezni a személyt, ha beleegyezik. Sokan félnek a nyilvánosságtól, az indokolatlan figyelmetől és egyszerűen további gondoktól - végül is, sokkal egyszerűbb a közönséges vendég. Ezért, ha a leendő barátja vagy barátnője kényelmetlen - ne ragaszkodjon hozzá.

Általános szabály, hogy a fiatalok tanúvá válnak - egy lány a menyasszony oldalán és egy srác a vőlegény oldalán. Ma sztereotípiák változnak - a menyasszony felkérheti a barátját, és fordítva. Ha az időhöz kötött barátságok összekapcsolódnak, és a második félidő nem ellentétes, egy ilyen eredeti lépés elég elfogadható. Ráadásul a nyugati divat után az esküvői szertartáson megismerkedhetsz a vőlegény és a koszorúslányok néhány barátjával. Általában ugyanazokkal a ruhákkal, látványos kirándulásokkal, közös táncokkal, stb.

Ajándékok újaknak

Ezenkívül a tanúk feladatai közé tartozik a gratuláció és ajándék. Általában pirítósokat és gratulációkat kínálnak az elsők között, ezért kellő figyelmet kell fordítaniuk. Természetesen teljesen lehetséges, hogy a borítékot formálisan bemutassuk pénzzel, és készítsünk egy kész leveleket egy képeslapról - senki sem fogja megítélni. De ezt a folyamatot kreatívan közelítheti meg, és az alábbi lehetőségek közül választhat:

 • Előre készítsünk egy diavetítést a menyasszony és a vőlegény fényképeiről, nevetséges megjegyzésekkel együtt;
 • Videó üdvözlés rögzítése - ötleteket kölcsönözhet, vagy valami eredeti példát készíthet;
 • énekeljen egy dalt, vagy olvasson el egy verset a párról;
 • gondoskodjon flash mobről más vendégekkel;
 • Tréfa vagy meglepetés.

Az est végén a menyasszony és a vőlegény megköszönik a vendégeket, és adják vissza a közeli embereket, beleértve a tanúkat is. Ez lehet szimbolikus emléktárgy, képregény, meghívók, érmek.

babonák

Mivel a tanúk meghívásának gyakorlata a múltból származik, sok babona van benne. Sőt, még azok is látják őket, akik hitetlenek, mert mindenki azt akarja, hogy a családi élete boldog legyen. A családi boldogság egyik garanciája pontosan a helyes tanúk és hogyan viselkednek.

 • A tanúnak egyedinek kell lennie. Először is, a hiedelmek szerint, ha egymás közötti kapcsolat alakul ki, a házasság erősebb lesz. Másodszor, egy már házas férfi vagy egy házas asszony elveszítheti boldogságát, ha átadja azt az ifjúnak.
 • Az özvegy vagy elvált állapot nem örvendetes, mert növeli a vőlegény vagy a menyasszony valószínűségét, hogy ugyanolyan állapotban legyen.
 • Mindig ott kell lenniük a menyasszony és a vőlegény előtt, vagy el kell menniük. Az ilyen sajátos védők kötelesek biztosítani, hogy senki ne léphessen át a fiatalok felé. Emellett az esküvőknél gyakran kárt okoznak, mert ezt is figyelemmel kell kísérni.
 • Nem veheted fel az újoncok nevét, hogy sorsuk ne zavarjon. Ugyanezen okból ugyanazok a színek nem várhatók.Ideális esetben a tanúk ruházatának világosnak kell lennie, a sötét színek szigorúan tilosak. Kedvező árnyalatok - pasztellkék, rózsaszín, zöld. Rossz formának tekinthető, ha a tanú fényesebb és vonzóbb, mint a menyasszony, ezért jobb, ha elhagyja a hívó ruhát, hogy ne fordítsa túl a figyelmet.

Hiszni vagy nem hinni az énekekben mindenki üzlete. Sok pozitív és negatív példa van a világon. Ha a tanúk őszintén szeretnék a fiataloknak megosztani a boldogságot, akkor biztosan valóra válik.

Egy szép üdvözlet, amit a következő videóban láthat az esküvőn.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok