esküvő

Hogyan lehet a vendégek az esküvőre ülni?

Hogyan lehet a vendégek az esküvőre ülni?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. A táblák főbb típusai és elrendezése
 2. A helyek megadásának módjai
 3. Tervezési lehetőségek
 4. Szabályok és tippek a terv elkészítéséhez

Az esküvői asztalra látogatók fontos szervezeti pillanat. A vendégek pszichológiai kényelme és az ünnep általános hangulata egy megfelelően elkészített üléstervtől függ. Ezért ez az esemény a legközelebbi figyelmet kapja, és ez figyelembe veszi az összes kapcsolódó tényezőt.

A táblák főbb típusai és elrendezése

Mielőtt elkezdené megtervezni és megrendezni a vendégek ülését, dönteni kell az ünnepi asztalok helyéről. Itt rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, és melyiket kell választani a vendégek számától, a bankettterület területétől és a vőlegény és a menyasszony személyes preferenciáitól függ. Az első lépés a jövőbeni bankett helyszínének ellenőrzése és pontos alaprajz elkészítése. Kívánatos megjeleníteni a különbségeket a padló magasságában, az ablakok, az ajtók és a DJ táblák helyén, valamint az oszlopok jelenlétét, helyét és számát.

Meg kell kérdeznie az intézmény személyzetét is, milyen formában és méretben lesz az asztalok, és hogy az adminisztráció lehetővé teszi-e, hogy mozogjanak. Ez annak köszönhető, hogy egyes kávézókban és éttermekben már kialakították a táblákat, figyelembe véve a szoba építészeti tervezését és a személyzet kényelmét, és nem szabad átrendezni őket. Ha az intézmény vezetője nem ellenzi a táblázatok mozgását, akkor elkezdheti elrendezni az elrendezést. Az alábbiakban a legnépszerűbb helyek találhatók. amelyek között vannak hagyományos és új lehetőségek is, és néha váratlanok is.

 • A klasszikus rendszer. Ezt a módszert a legegyszerűbbnek tekintik, és ünnepélyes banketteken, korlátozott számú vendéggel használják. A csarnokban egy hosszú asztal található, amely több kis asztalból áll, amelyek egymáshoz szorosan kapcsolódnak. Az ünnepség elkövetői mindig a fején ülnek, és a fiatal házastárs férje jobb oldalán ül, és az ifjú mindkét oldalán a tanúik és a szülők. Amikor a vendégek az asztal körül ülnek, használjuk a hagyományos rendszert, amelyben alternatív férfiak és nők.
 • T-alakú út az asztal elrendezése hosszú ideig volt a leggyakoribb megoldás. Egy ilyen elrendezés leginkább 25 főig tartó ünnepélyes bankettekre alkalmas kis csarnokban. A menyasszony és a vőlegény az asztal elején ülnek, tanúk és szülők követik, a többi vendég pedig kényelmes, mivel a T-alakú elrendezés hozzájárul a vendégek jó láthatóságához, és lehetővé teszi, hogy minden vendég láthassa és hallja mindenkit a jelenlévőektől.
 • U-alakú Az asztalok elrendezése több esküvőre is alkalmas, ahol a vendégek száma 50 fő. Ez magában foglalja a W-alakú elrendezést is, amelyet akkor használnak, ha a vendégek száma meghaladja a 60 főt. Mindazonáltal mindkét elhelyezési módszerrel nagy figyelmet kell fordítani a vendégek elhelyezésére, és semmiképpen sem hagyhatja el magának. Ez a követelmény annak a ténynek köszönhető, hogy a meghívottak jelentős részét visszahelyezik egymásba. Ez komolyan akadályozza a közeli emberek közötti kommunikációt, akiknek nincs helyük az asztal „karja” mögött, és arra kényszerítik őket, hogy egy fél fordulattal eszik és kommunikáljanak.

Ezt követi az asztalok helyének európai változatai, amelyeket az orosz éttermek és rendezvényszervezők gyorsan elfogadtak, és amelyeket széles körben alkalmaztak ünnepélyes bankettek alkalmával. Az európai rendszer fő jellemzője, hogy a teremben különálló asztalok találhatók, a közös asztal alternatívájaként. Ez a módszer nagyon kényelmes az embereknek az érdeklődésük, koruk és a rokonságuk mértéke szerinti ülésére.

A fiatal házastársak külön asztalnál ülnek, míg a tanúk és a szülők a szomszédos asztalokon találhatók. Azonban ez az innováció, valamint a csodálói is ellenfelek, akik azt állítják, hogy egy ilyen elrendezés megnehezíti a szomszédos asztalokon ülő vendégek számára a kommunikációt, és ha elég távol vannak egymástól, teljesen eltünteti azt. Az ilyen pillanatok elkerülése és az esküvő nem teljesen önállóvá válása, és nem egymás közötti "érdekek klubjainak" metszése, a toastmaster részt vesz. És ha a vendégszervező valóban mestere a hajónak, akkor képes lesz megfelelően és ügyesen közös versenyeket, játékokat és vetélkedőket szervezni, és könnyű megismerni az összes vendéget egymás között.

Ha a rendezvényen egy toastmaster jelenléte nem biztosított, akkor vannak bizonyos kockázatok, hogy a külön asztalokon ülő vendégek egyáltalán nem fognak metszeni a bankett alatt, és unatkozni. Ezért a megállapodás európai változatainak kiválasztásakor figyelembe kell venni a kommunikáció pillanatát.

 • Olasz módon négyszemélyes négyszögletes asztalok elrendezését foglalja magában. Az asztalokat úgy kell elhelyezni, hogy bármelyik helyről érkező vendégek szabadon láthassák a főasztalt, ahol a fiatalok lesznek. A jobb látvány érdekében az ifjú asztalát a színpadra vagy magasságra helyezik, ami lehetővé teszi számukra, hogy szabadon kommunikáljanak a vendégekkel, és a jelenlévőek jól láthatják és hallják a házastársakat.
 • Angol változat kerek vagy ovális asztalok használatát jelenti, amelyek mögött nyolc ember ül. A legtöbb európai pszichológus szerint ez az a szám, akik a legkényelmesebbek a szűk körben való kommunikációhoz. Az angol stílusban egy másik érdekes mód áll a vendégek rendelkezésére, hogy egyikük sem legyen vissza a fiatalokhoz. Ebből a célból a székek csak az asztalok egyik oldalán helyezkednek el, félkörben ülve. A szülőhelyi székhelyű székekkel való hasonlóság miatt a módszer "kabaré" volt.
 • Karácsonyi asztal elrendezése az európai és a hagyományos módszerek közötti átlagos változatot képviseli. Ebben az esetben a fiatalok egy különálló asztalnál ülnek, és a többi asztal, általában 8-12 fős, átlósan helyezkednek el a főasztalról, párhuzamosan egymással. Ezen a helyen a vendégek az asztal két hosszú oldala mentén leülnek, míg az oldalsó részek üresek maradnak.

Ezzel az elrendezéssel a rendezvényterem központi része általában szabad marad, ahol a játékok, versenyek és táncok megtartására alkalmas hely. A „karácsonyfa” elhelyezésekor az összes asztal végét meg kell nézni az ifjú házának asztalára, és semmiképpen sem fordítva. A hely, ahol a vendégasztal egyik hosszú oldala „néz ki”, rossz.

 • Amerikai módon az elrendezés abból a tényből áll, hogy a szoba kerületénél hosszú asztalokat állítottak fel a rájuk helyezett ételekkel, és minden vendég jön, és úgy dönt, hogy mindent szeret. Két hosszú asztal található a csarnok közepén, és egymással párhuzamosan helyezkednek el. A vendégek, akik az ételüket kedvelik, leülnek bármelyikükre és enni. Az ifjú egy külön asztalnál ülve, a két vendégre merőlegesen.A "büfé" amerikai verziójának előnye a termékek költségének jelentős csökkenése, és a hátrányok közé tartozik az önkiszolgálás szükségessége, amelyet sok vendég nem fogadhat el.
 • Elrendezés "büfé" akkor használják, ha egy csodálatos bankett szervezését nem tervezték, és a pár a regisztráció után azonnal nászútra indul. Ilyen körülmények között az ideális megoldás a standok felállítása székek használata nélkül. Az asztalok általában italokat és harapnivalókat tartalmaznak, és az esemény egy rövid félre emlékeztet.

A helyek megadásának módjai

Mielőtt elkezdené megtervezni az ülések kialakítását, meg kell adnia a vendégek teljes listáját, és meg kell küldeni őket. A válaszok beérkezése után elkezdhetjük a terv elkészítését. Annak érdekében, hogy elkerüljék a zavart az ülések során, és mindegyik gyorsan megtalálta a helyét, egy színes állvány vagy egy festőállvány, amelyen az ülőgarnitúra képe látható, a bankettterem halljában található. Kártyák, amelyeken a vendégek neve szerepel, feltüntetve az asztal számát és a leszállási helyet.

Az információs poszter formáját és elrendezését előzetesen át kell gondolni, ez lehetővé teszi, hogy a szükséges kellékeket sietve hozza létre, és szépen rendezze. Tehát a vidéki stílusban tartott esküvők esetében célszerű egy ablak formájú posztert készíteni, és állványra helyezni. Ha az esküvő szüreti stílusban kerül megrendezésre, akkor egy stilizált táblát készíthet, és minden szükséges információt krétával írhat. Érdekes lehetőség lenne az asztalok és a vendégnevek számának írása egy üveg állványra.

A festőállványt vagy posztert azonban nem csak egy listával díszítheti. Ez lehet egy szépen elkészített terv egy bankett teremhez. Szerintük a vendégek könnyedén megtalálják a csapágyakat, és tudják, hogy a szoba melyik részén fognak eljutni. Ezen túlmenően, ha a táblázatok európai stílusban vannak elrendezve, akkor mindegyikhez saját eredeti neve is rendelhető. Lehetőségek lehetnek a borok fajtái, a kerti virágok nevei, drágakövek, táncok vagy árnyalatok. Ha a meghívottak száma meghaladja a 15 főt, akkor 2-3 azonos példányt kell készítenie és elhelyeznie a terem különböző helyszínein. Ez megmenti az embereket abban, hogy sorban álljanak, hogy megismerjék a helyüket, és hozzájárulnak a gyors és csendes ülésekhez.

Az állványon lévő minden szám megfelel a saját számának, a kívánt számnak vagy vendégnévnek. Ezek az asztalokon helyezkednek el, és a vendégek könnyen megtalálhatják a helyet és leülhetnek. A kártyák elrendezésének elkészítésekor figyelembe kell venni, hogy a vendég neve sokkal lenyűgözőbb, mint az arctalan számok, így a legjobb, ha még inkább zavarja és személyesvé teszi őket. Ezen túlmenően az ilyen kártyák folytatják az esemény általános stílusának sorát, és megmutatják a vendégeknek, hogy ezek mennyire fontosak a fiatalok számára.

A kártyák tervezésének meg kell ismételnie a meghívók tervezését, és szorosan összefonódnia kell a csarnok díszítésével és az ünneplés színvonalaival. A társak nevét a szülőnév jelzése nélkül írják, míg az idősebb generáció számára meg kell írni, de jobb, ha nem írja be a vezetéknevet mindkét esetben. A kivétel a két vagy több azonos nevű ember banketten való jelenléte. Ebben az esetben a név helyesírása szükséges.

Tervezési lehetőségek

A nyomdában rendelhetünk egy listát és névjegykártyát, amelynek szakemberei segítenek kiválasztani a szükséges tervezést, amely megfelel a nyaralás fő stílusának és ötletének. A nyomtatott anyagok azonban, bármennyire is szépek, kicsit unalmassá váltak, és senki számára nem különösebben lenyűgözőek, ezért szabad idővel jobb, ha magának kell gondoskodnia. A saját készítésű kártyák sokkal nyomtatottabbak, és a nyaralás vendégei hosszú ideig emlékeznek rá.

A kártyák saját kezűleg történő gyártásának technológiája a következő:

 • 10x10 cm-es kartonpapírból kivágjuk és félbevágjuk őket;
 • egy darabot egy színes papírból kivágott alakkal ragasztunk be, ahol egy szám és egy asztal van, a másik pedig egy szép betűtípussal van ellátva a vendég nevében;
 • a képeslap hátterének meg kell egyeznie a nyaralás általános színsémájával, és a számoknak azonos színspektrummal kell rendelkezniük, de kissé sötétebbek
 • majd a kártya széleit szatén zsinór díszíti, amely íjban van kötve és gyöngyökkel díszítve;
 • a kártya mindkét részének bal felső és jobb alsó sarkát csillogóan készítik, a lényeg az, hogy ne legyen túl sok, és nem szabad a számot és a nevet lefedni.

A kártyák gyártásakor néhány üres példányt kell készítenie. Ez segít gyorsan hozzáadni a nevet és a helyet egy hirtelen megváltozott vendégnek, aki korábban elutasította a meghívást, vagy egy új személyt, aki az egyik meghívott vendégkel érkezett.

A kártyákat különböző módon rendezhetjük: lehet egy klasszikus ház vagy egy szív, vagy egy kör, amely az alábbiakban bemetszett és borospohárba kerül. Ha az idő és a pénz lehetővé teszi, a kártya helyett minden vendég egy kis díszdobozban helyezhető el, a nevükön feltüntetett névvel és valamilyen szimbolikus meglepetéssel. A lemezeken elhelyezett és édességekkel vagy virágokkal díszített origami kártyák is jól néznek ki.

Szabályok és tippek a terv elkészítéséhez

Miután kiválasztotta az asztal elrendezését és az ülések meghatározásának módját, elkezdheti a lista összeállítását: a vendégek közül melyik ül mellette. Ehhez egyszerű ajánlásokat kell használnia amely segít a vendégeknek a lehető legkényelmesebb befogadásában, ezáltal érdekes partnereket és kellemes társaságot választva.

 • Bármilyen asztalok elrendezésével kívánatos, hogy minden vendégnek lehetősége legyen megnézni az alkalom hőseit.
 • A szülők és a közeli hozzátartozók a lehető legközelebb állnak a fiatalokhoz, figyelembe véve a rokonok korát és rokonságát.
 • Ha magas rangú személy van a banketten, akkor ajánlott egy külön asztalnál ülni, a lehető legközelebb az ifjúhoz. Sőt, nem szabad ugyanazon az asztalnál ülni a szüleikkel: ez azt eredményezi, hogy mindkettő kényelmetlenül érzi magát, és nem fog semmit megfelelően megenni. A legjobb megoldás az lenne, ha az újonnan házasok közeli barátai lennének. Ebben a korban a srácok még mindig elég nyugodtnak érzik magukat, és a magas rangok jelenléte nem fogja összekeverni őket.
 • Elvált párokat el kell távolítani egymástól, és mindegyiküket előzetesen meg kell figyelmeztetni egykori házastársuk jelenlétéről a banketten.
 • Azok a vendégek, akik egyedül érkeznek, nem férhetnek hozzá párokhoz vagy régi baráti társaságokhoz. Jobb, ha ilyen magányos beszélgetőpartnert találunk, amely azonban gyakran új hosszú ismerősökhöz vezet, és esetleg új kapcsolatok kialakulásához.
 • A házastársak oldalán lévő kollégák elválaszthatatlan cége jobb, ha ugyanazon baráti társaság vagy osztálytársai mellett ülnek a feleségből. Általában ezek a két csapat gyorsan talál egy közös nyelvet, és elég időt töltenek maguknak.
 • A vidám és hűvös temperamentumú embereknek ajánlatos váltani az asztalnál félénk és nyugodt vendégekkel. Ellenkező esetben néhány asztalnál nagyon szórakoztató lesz, és másoknál a bankett csendes étkezéssé válik. Emellett a jelenlévők érdekei és hobbi is kívánatosak.
 • Ha több, mint három ember van, kívánatos, hogy egy külön asztalra helyezzék az életkorukhoz igazított ételeket és italokat. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy nem minden vendég készen áll a kisgyermekek jelenlétére, és egy sikoltozó kisgyermek közös asztalánál a jelenlévő emberek sok kellemetlenséget okozhatnak. A gyermekasztalnál ajánlott az ifjúságtól és a hangberendezéstől távol. Az utolsó norma különösen fontos, mivel a nyaralás zenei kísérete gyakran elég hangos, és károsíthatja a gyermekek hallását.
 • Jobb külföldi vendégeket szervezni az anyanyelvükön, vagy angolul beszélő vendégekkel beszélőkkel.

A vendégek megfelelő ülése segít elkerülni a kínos és konfliktushelyzeteket, és lehetővé teszi, hogy a nyaralást barátságos légkörben töltsék el.

A vendégek az esküvőn való helyes helymeghatározásról lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok