esküvő

Hogyan készítsünk és rendezzünk kártyákat az esküvői vendégek számára az esküvőre?

Hogyan készítsünk és rendezzünk kártyákat az esküvői vendégek számára az esküvőre?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. kinevezés
 2. Vendégszék szabályok
 3. Kártyatervezési ötletek
 4. DIY kártyák
 5. Asztali dekoráció

Az esküvő fontos esemény a két ember életében, akik úgy döntenek, hogy egyesítik életüket. Valaki inkább magányosan töltötte el, és valaki sok vendéggel ünnepel. A rendezvény alkalmával meghívva barátait és hozzátartozóit egy étterembe, érdemes meggyőződni arról, hogy mindegyiknek van helye az asztalnál. És ez segít megtervezni és kártyázni a vendégeket.

kinevezés

Gyakran előfordul, hogy az ifjú hozzátartozói nem jönnek nagyon jól, de nem lehet meghívni és figyelmen kívül hagyni a többieket. A fesztiválokon való veszekedések elkerülése érdekében a vendégek üléseit különleges módon rendezheti meg - egymás mellé ültetni csak azokat, akik csak eljutnak. Végtére is, egy ünnepen fontos a kommunikáció a vendégek között, különösen akkor, ha ugyanazon az asztalnál ülnek.

Ha ezt közvetlenül a nyaraláson végzi, zavarokat okozhat. És ha sok vendég van, sok időt vehet igénybe. Sokkal jobb az esküvő előtt megtervezni, hogy ki és hol üljön, készítsen kártyákat a nevekkel, és adjon nekik a pincéreknek, így kiszerelték őket. Vagy bomlik le az esküvő előtt.

Így időt takaríthat meg a vendégek elhelyezésére, valamint kiegészítheti az esküvői asztal dekorációját egy további elemgel. Ezen túlmenően a csemete kártyák a kis ajándékok részévé válhatnak, amelyeket hagyományosan újak adnak vendégeiknek ajándéktárgyaként.

Vendégszék szabályok

Számos olyan szabály létezik, amelyek jelentősen leegyszerűsíthetik a leszállás tervezését. Ezek opcionálisan használhatók, de figyelembe veszik az emberek pszichológiáját és segítenek biztosítani a vendégek kényelmes tartózkodását.

 1. A közeli rokonok közelebb kerülnek a menyasszonyhoz és a vőlegényhez.
 2. Az egyéni vendégek közelebb kerülnek az azonos korú emberekhez. Ugyanez a legjobban a rokonokkal történik - különböző asztalok jelenlétében az időseket legjobban az idősek, a gyermekes gyerekek stb.
 3. Gyermekeknek biztosan külön táblázatot kell szerveznie. Vagy a szüleik mellé ültetni, ha kevés.
 4. Egy magányos vendég jobb, ha ugyanazon kislemezekkel és házaspárokkal párosodik.
 5. A férfiaknak és a nőknek váltakozniuk kell, ha nincs jó ok arra, hogy megzavarja ezt a rendet. Hagyományosan egy nő ül az ember jobb oldalán.
 6. A munkatársak vagy a közeli barátok jobban érzik magukat a közelben.
 7. A külföldiek számára jobb, ha olyanokkal együtt ülnek, akik kommunikálni tudnak velük.
 8. Ha ismeri a vendégek érdekeit, érdemes megfontolni.

És ami a legfontosabb - próbálja meg biztosítani, hogy minden vendégnek lehetősége legyen látni a menyasszonyot és a vőlegényt.

Ha a csarnok elrendezése több táblát foglal magában, akkor az újonnan házasok általában külön táblát kapnak a legjelentősebb helyen. Ebben az esetben is hasznos egy szépen kialakított állvány készítése, amely felsorolja, hogy ki kell ülni az asztalnál. Akkor a vendégeknek nem kell asztaltól asztalig sétálniuk, keressük a nevüket.

Győződjön meg róla, hogy a vendégek rendelkezésére állnak, hogy hol távolítsák el a kártyáikat, amikor szükségük van a helyükre. Különösen, ha ezek a kártyák a lemezeken vannak feltüntetve. Ezek mellett az asztalon szabad hely kell lennie.

Kártyatervezési ötletek

A vendégek nevével rendelkező kártyák különböző anyagokból és különböző stílusokból készülhetnek. Mindent a képzeletedtől és az esküvő általános stílusától függ, mert minden elemét harmonikusan kell összekapcsolni másokkal.

A legnépszerűbb lehetőségek közül választhat:

 • egy karton vagy papír téglalap alakú "háza", amely a vendég személyes lapjára kerül;
 • lemez az állványon;
 • ábra névvel;
 • szalag a szalvétákon;
 • mézeskalács jegesedés.

Ha karton, akkor hagyományosan téglalap alakú lehet, vagy bármilyen más. Például az ilyen kártyákat „szív”, „csillag” vagy más alakzat formájában készíthetjük el, amelyek szimbolikusan kapcsolódnak a menyasszonyhoz és a vőlegényhez. A férfiak és a nők számára is különböző formák vehetők igénybe - távolról is egyértelmű lesz, hogy hol ül, és felgyorsítja az ülések folyamatát.

DIY kártyák

Miután eldöntötte a rassletnyh kártyák tervezését, itt az ideje, hogy elkezdjük őket készíteni. A legegyszerűbb lehetőség a kártyák kinyomtatása egy nyomdába. Gyorsan, betűtípusokkal, rajzokkal, sőt kartonra is domborítják. A kártyákat azonban saját maga készítheti el és írhatja alá.

Papírból és kartonból

A kartonból vagy papírból a legegyszerűbb. A saját címkéket nyomtathatja a nyomtatóra úgy, hogy elrendezést készít egy grafikus vagy szövegszerkesztőben. Még a legalapvetőbb számítógépes programok lehetővé teszik, hogy ne csak szöveget írjunk, hanem keretezzünk, és minden ízléshez válasszunk egy szép betűtípust.

Ha valamit eredeti és emlékezetes akarsz, akkor saját magról készült lapokat készíthetsz színes papírból origami technikával. Lehet virág, hajó vagy szív. A híres japán daruk nagyon népszerűek az esküvőkben - szimbolizálják a boldogságot, és ígérik az ifjúnak, hogy egy hosszú és virágzó családi élet.

Számok formájában

Polimer agyag figurákat ragaszthatsz - ez egy kis ajándék a vendégek számára, akik sok éven át örömmel fogadják majd őket. Vagy a figurákat ehető anyagokból is elkészítheti - akkor kellemes desszert lesz. Ez lehet például ehető masztikus. A legfinomabb lehetőségek - a zselatin vagy a mályvacukrotól.

mézeskalács

A mézeskalács egy másik ehető típusú vetőmagkártya, amely már kevéssé hasonlít a kártyákhoz. Mindannyian ismerjük az üvegezett Tula mézeskalácsot és azok fajtáit. A közelmúltban egyre több népszerűvé vált az ajándéktárgyak különböző analógjai.

Az ilyen mézeskalács cookie-kat könnyű a saját sütőjével használni. A vendégek nevét kézzel is jegesedéssel írhatja, és ezzel egyidejűleg rajzoljon egy szimbolikus mintát. Például szívek vagy esküvői gyűrűk. És a mézeskalácsok maguk is szív alakúak lehetnek. Ezeket a süteményeket még mindig átlátszó csomagolásba csomagolhatja, majd a nevek láthatóvá válnak, és a vendégek a nyaralás után a mézeskalácsot szállítják.

Asztali dekoráció

Jobb elgondolkodni, hogy hol és hogyan kerülnek a vetőmag kártyák az asztalokra, mielőtt elkészítenék őket. Például, ha ezek normál kartonok, akkor érdemes egy kiegészítő tartozékot felvenni számukra, hogy ne nézzenek trite-re, és nem hasonlítanak az olcsó éttermi foglalásra.

Gyomorfekély

A legalapvetőbb opció a speciális papírok vásárlása. Minden irodai kínálatboltban, különböző formájú, színű és méretű árukban kerülnek értékesítésre. Ezek az alátétek úgy néz ki, mint egy keskeny, egyetlen hosszú klip vagy hosszú rugó. A klipnek köszönhetően a tetejére rögzített papírlap nem esik az asztalra.

Használhatja az origami technikákat is, és tágas kockákat, kosarakat vagy valami másat is összeállíthat, amelyekhez csatolhatja a kártyákat. Vagy papíron ábrázolható neveket tartalmazó figurák is elhelyezhetők a lemezeken, valamint a pezsgőspoharakra is.

Ha úgy dönt, hogy dobozokat készít, győződjön meg róla, hogy van valami benne is. Például kis ajándékok. Az üres dobozok - a rossz forma és a népszerű meggyőződés szerint - az újoncok számára rossz.

Egy másik érdekes ötlet, mint a csemete kártya tulajdonosa a kavics. Meg lehet venni a szokásos kavicsokat, a tengerbe eső és akril festékekkel festett festékeket. Ezután tekerje a kavicsokat egy gyönyörű kötéllel vagy szalaggal, és helyezzen egy lapot a vendég nevével a tekercs alatt.

Használhat valamit ehető állványként. Például terjeszkedjen a tányéron. Csatlakoztasson egy szalagot vagy névkártyát a botokhoz. Tehát a vendégek nem csak megtalálják a helyüket, hanem megpróbálhatnak valami ízleteset, mielőtt a főételeket hozzák.

Vagy lehet, hogy nem egy kanapé, hanem egy kis torta, középen egy pálcával. Ugyanez történhet néhány egész gyümölcszel. Ezek lehetnek például mandarin, alma, kiwi vagy őszibarack.

virágok

Szép, hangulatos és nagyon alkalmas nyári esküvőre lesz kis virág. Ehhez nem szükséges kockázatot vállalni a vágott friss virágokkal, amelyek gyorsan görbülhetnek. És mesterséges virágok egy esküvőn mozognak. Ezért egy nagyon divatos kis pozsgásodót kell felvenni a cserépben.

Ezek a sivatagi növények nagyon szerények, kicsit olyanok, mint a kaktuszok, és nagyon aranyosak. A sok faj között megtalálhatók azok, amelyek a legmegfelelőbbek a színben és formában az esküvő kíséretében. És valószínű, hogy a vendégek nem vesznek észre egy ilyen eredeti tartozékot. Az esküvőre egy darabot fognak vinni otthonukba, és ott hosszú időn keresztül kiemelkedő helyen marad.

Lásd a következő videót egy mesterkurzusról a vetőmagkártyák készítéséről.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok