esküvő

Örmény esküvő: szokások és hagyományok

Örmény esküvő: szokások és hagyományok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. partnerkereső
 2. eljegyzés
 3. Felkészülés az ünnepségre
 4. Egy esküvő tartása
 5. esküvő
 6. Ajándékok és esküvői asztal
 7. Miért nem kiabálva "keserűen"?
 8. A szertartás utáni szertartások

Örmény esküvő egy nagyon szórakoztató hatalmas arányú ünnepség. Egy ilyen esküvő az egyik legszebb a világon. Természetesen a modern ünnepség már különbözik a több évszázaddal ezelőtt megrendezett eseménytől, de a házastársak mégis tiszteletben tartják az alapvető hagyományokat és szokásokat. Részletesebben meg kell vizsgálni az esküvő az örményekkel való megtartásának sajátosságait, valamint a különbségeket a világ más nemzeteinek ünnepeivel szemben.

partnerkereső

Az egyeztetés elengedhetetlen színpad, amely megelőzi az esküvő megünneplését. A korábbi mérkőzések kötelezőek voltak, de ma sok fiatal betartja ezt a hagyományt. A lényeg az, hogy a vőlegénynek értesítenie kell a jövő menyasszonya szüleit a szándékairól. Ehhez a közvetítőt a lány házába küldik, vagy, ahogy hívják, egy mesterlövész. Örményországban a mediátor közepén született. Ő csak egy nő a vőlegény családjából. Tiszteletben kell tartani, jó helyzetben kell lennie a társadalomban. Még a vőlegény anyja is sikeresen képes megbirkózni ezzel a szerepgel. Nagyon fontos, hogy a mesterlövész ismerje a jövő menyasszonya szüleit. Kezdetben a pályázó nyílt ajánlat nélkül jön, gondosan és szokatlanul megpróbálja kideríteni a jövő menyasszonya szüleinek a házasságra, valamint a vőlegényre vonatkozó hozzáállását.

Miután az úgynevezett pre-matchmaking, a matchmakers küldeni a szülők a jövő menyasszony. - a jövőbeli vőlegény rokonai. Csak a férfiak vesznek részt a tárgyalásokon. A mesterlövészek megmondják a látogatás célját, és felkérik a jövő menyasszonya apjának engedélyét a házassághoz. A döntést az apa hagyja, aki a beleegyezésre és az elutasításra is utalhat. Az apának nincs joga, hogy azonnal elfogadja a meccselők javaslatát, mert úgy vélik, hogy aztán gyorsan fel akarja adni a lányát házasságban. Az apa csak a második találkozón fejezi ki beleegyezését, az elkötelezettség feltételeit azonnal megvitatják, ami a következő lépés az esküvő előtt.

eljegyzés

Az elkötelezettség az esküvő előtti előkészítés meglehetősen fontos szakasza. Az elkötelezettség után a menyasszony és a vőlegény szülei szorosan kommunikálnak, több időt töltenek együtt, segítve a fiatalokat az esküvő szervezésében. Az őrlés egy előre meghatározott napon történik. A jövő házastársainak szülei összejönnek a vőlegény házába, míg családja felelős a kezelésekért. Az ünnepi asztalnál általában örmény pirítósokat hallanak, ahol a vendégek hosszú és boldog házasságot kívánnak a fiataloknak. De ez az ünnep nem egész nap, mert akkor mindenki meglátogatja a menyasszony szüleit, ahol az ünnepi asztalra is várnak.

Az örmény szokások szerint az elkötelezettség szempontjából a legfontosabb az ülő apa, vagy a konnotáció. Ehhez a szerephez általában a vőlegény keresztapja vagy a családja méltó embere van. Ez volt a megtiszteltetés, hogy a menyasszonyot és barátait az asztalhoz vezette, ahol a menyasszony luxus ékszerekkel került bemutatásra. Ezt követően a cavor bejelentette, hogy a jövő ifjú házasok részt vesznek, míg a vőlegénynek meg kell díszítenie a gyűrűs ujját a bal kezével, a szeretett remek gyűrűjével kavicsos.

Az elkötelezettség napján szokásos tárgyalni az esküvő időpontjáról. Arról beszélünk, hogy milyen lesz a menyasszonyi ruha, milyen tulajdonságokat fognak használni a házasságkötés során, különös figyelmet fordítva az örmény esküvőre jellemző elemekre.Egy másik szertartás véget ér ezen a napon, amikor a lányok szomorú dalokat énekelnek, mert most a jövő menyasszonynak búcsút kell adnia az apja házának, mivel az esküvő után a jövő férje házába költözik. Elfogadjuk, hogy a "Uzundara" utolsó dallama hangzik, és amikor véget ér, a menyasszonynak el kell hagynia a szülői otthonot.

Felkészülés az ünnepségre

Az örmények követik a hagyományokat, különösen az esküvőkről. A meglehetősen fontos és egyedülálló napra való felkészülés érdekes szokásokat és hagyományokat is tartalmaz.

 • Menyasszony menyasszony. Az elkötelezettség után a vőlegénynek vissza kell jönnie a menyasszony házába, de nem egyedül, hanem a rokonával. Szerette édesanyját és testvéreit különféle édességekkel kell kezelnie. Ezt követően, másnap reggel, a jövő anyja édességekkel kezeli a szomszéd gyermekeit, míg menyasszonyként jár. Ha ez a hagyomány figyelhető meg, azt jelenti, hogy a fiatalok az esküvő előtt nyíltan láthatják egymást.
 • Kyasum trill. Ez egy másik szokatlan, de nagyon érdekes szokás. A lényege abban rejlik, hogy a menyasszony és a vőlegény szülõi találkoznak, hogy megvitassák az esküvõvel kapcsolatos monetáris kérdéseket. Érdemes megvitatni, hogy hányan fognak meghívni mindkét oldalról.

Amikor minden hagyomány és szokás figyelhető meg, a legfontosabb dolog az előkészítésben kezdődik - az anyagi szakasz. Általában a szervezők a szervezet számára béreltek. Keressenek egy szobát, vásároljanak dekorációt, hogy díszítsék az egész ünnepséget, hozzanak létre egy menüt egy bankett ünnepséghez, küldjenek meghívást a vendégeknek, hozzanak létre egy forgatókönyvet az ünnepséghez. Ők szükségszerűen felelősek az esküvők esküvőjének megszervezéséért az egyházban, mert ott van az, hogy az örmény esküvő előtti unió a hivatalos házasság előtt kerül megrendezésre.

Egy esküvő tartása

A legtöbb örmény esküvő ősszel vagy kora télen történik. Ez az időszak az ünnepség számára a legkedvezőbb, mivel az egész betakarítás már betakarított, a fiatal bor érett. Az örmény szokások és hagyományok szerint a vőlegény hozzátartozói hozzák a ruhát a menyasszonyhoz. Az esküvő napján, a vőlegény közeli barátai és rokonai, Kabor vezetésével jönnek a menyasszony otthonába - ők vesznek a menyasszonyot az apjuk házából. Ezt a műveletet zajos dalok és szórakoztató zenék kísérik.

A vőlegény, aki a jövő feleségének házába jött, bemutatja a rokonainak "kék" -et. - Különböző gyümölcsételek, finomságok, szeszes italok, ékszerek és természetesen egy ruha a menyasszony számára. Kavorkin Kavora felesége, aki szintén fontos szerepet tölt be az esküvő napján, mert ő az, aki ünnepi öltözékben öltözi a menyasszonyot. A hagyományok szerint szokás, hogy az örményeknek aranydíszeket és pénzt adnak a fiataloknak esküvőre. De ezen a napon az ajándékok nemcsak azok, akik házasodnak. A menyasszony anyja egy nagy edényt kap a hagyományos kezelésekkel.

A modern örmény esküvők nagy örömmel különböztethetők meg, szokás, hogy szórakozni és táncolni, énekelni énekelni. De a hagyományok szerint a menyasszony anyja nem vesz részt a táncokban, mert szomorú, hogy a lánya már nőtt és elhagyja az apja házát. A menyasszony és a vőlegény tánca nem fontos elem, nagyon ritkán látható. Az örmény esküvő sajátossága az, hogy a menyasszony a többi srácdal táncol azon a napon, ami lehetővé teszi, hogy ellenőrizze a hűségét a jövő férjével szemben. Ha egy fiatal nő méltósággal viselkedik, nem figyel a többi emberre, akkor kap ajándékokat tőlük.

A hivatalos házasság után szokás, hogy a fiatal családot mézzel találkozzák, és a lavashot a vállukra dobják. Ez a szokás azt mondja, hogy az ifjú élete édes lesz. És ez is szokásos, hogy virágokkal, édességekkel, gabonával és még mazsolával is házasodjanak. Az örmény pirítósok különös figyelmet érdemelnek, mert ez a felejthetetlen nap valódi díszítése. Az örmények pirítósai nagyon szépek, költői, általában különböző örmény példázatokkal kombinálva.A környező természettel rendelkező metaforákat pirítósokban használják, mert Örményország egy nagyon szép, felejthetetlen tájakban gazdag ország.

A menyasszony első tánc nagyon népszerű. Általában a tánccsarnok központjába megy, és a vendégek táncolnak körülötte, miközben pénzt adnak a kezébe. Ily módon alakul az ún. Szombat. Elég gyakran, a menyasszony első táncát a férjének szenteli.

esküvő

A hivatalos házasság csak a fele a csatának, mert minden pár biztosan házasodik. A szertartásnak sok hagyománya és szokása is van. De ami a legfontosabb, a fiatalok közötti esküvő során senki sem telt el. Általában ez figyelemmel kíséri, mert az esküvőn sok olyan ember van, akik eléggé figyelmen kívül hagyják ezt a követelményt. Az esküvő alatt, a fiatalok feje fölött, a korona megtartja a köztük lévő keresztet. Úgy vélik, hogy a fém képes megvédeni a fiatal családot a különböző ellenségektől.

Egy másik érdekes szokás az esküvő alatt. A pap a speciális csipkék segítségével összekapcsolja a menyasszony és a vőlegény kezét, míg a csipkék végét szükségszerűen viasz borítja. Az ilyen csipkéket általában narotnak nevezik. Csak a papnak joga van eltávolítani őket. Amíg a karakterlánc fel nem emelkedik, a fiataloknak nem volt joguk szoros kapcsolatba lépni.

Ajándékok és esküvői asztal

A hagyományok szerint az örmény esküvőt három napig ünneplik. Általában egy esküvői ünnepségen szokás, hogy levágják a bikát, és a húsát különböző ízletes ételek elkészítéséhez használják. Az ünnepi asztalokon mindig van egy kebab, sok gyümölcs és fűszernövény. Az esküvő napján arany ékszereket és természetesen pénzt adnak. Általában pénzt adományoztak az esküvőre, a menyasszony anyja. Érdemes megjegyezni egy érdekes adományozási hagyományt, amely abban rejlik, hogy minden ajándékot, kivéve a pénzt, a vőlegény hozza el a rokonoknak.

Miért nem kiabálva "keserűen"?

Az esküvőn az örményeknek tilos „keserűen” pirítóssal beszélni, és ez a szabály más nemzetekre is vonatkozik. A "keserű" tilalom egyik fő oka az, hogy egy csúnya, hogy mindenki előtt megmutassa az érzéseit, különösen azért, mert még nem volt az első esküvő este. A menyasszony még mindig ártatlan, így a vőlegény csak az arcon megcsókolja a szeretettét a házasságkötés után. Általában minden ünnep az ünnepnél a "carcass" szóval végződik.

A szertartás utáni szertartások

 • Dowry küldése. Az örmény szertartás szerint az újonnan létrehozott feleség szülei a fiatalok minden ajándékát hazájukba küldik. Ma ez a hagyomány már több játékszerű.
 • Mosás a menyasszony fejét. Az örményeknek nem volt joguk megnézni az anyjukat és lányukat az esküvő után. Csak az első szombaton az esküvő után egy anya eljött a lányához, hogy segítsen neki mosni a haját, miközben egy sampont és fésűt vett magával.
 • Tűz. Ez a szokás ma. Az esküvő után a máglya világít, melyen keresztül a házas lányok és fiúk ugrik a vidám dalok alatt.
 • Búcsú a házhoz. Ez a rituálé ma formálisabb, de sokan ragaszkodnak hozzá. Az apa az esküvő után a házából távozik a lányából, mert most a férjével együtt él. A menyasszony apja tartja a kezét, és átadja a férje apjának. Az ünneplés során szomorú zene játszik. A lány mindent megköszön a szüleinek, megcsókolja a kezét.
 • Esküvői éjszaka A hagyomány szerint nem lehet senki a házban, ahol a fiatalok alszanak. A rokonok megmentek az éjszakára a barátokkal. Csak a koszorúslányok lehallgattak a ház ajtaján. Az első éjszaka a fiataloknak tilos kiabálni. Az első éjszaka után a fickó félénknek érezte magát, így barátokkal ment, és csak az esti szülei hoztak haza. A menyasszonynak meg kellett bizonyítania az ártatlanságát, így az első esküvő után a vőlegény véres foltot mutatott a lapokra. Ezután az ezüst érméket és az almát, az anyját pedig bor és csirke adták.Ha az esküvő éjszaka sikeres volt, akkor több lövést készítettek a levegőben. De ha a menyasszony nem bizonyíthat ártatlanságot, akkor szégyenletes szertartáson kellett mennie. Egy szamárra került, hátra, és megengedte az állatot a falu főutcáján. Ilyen szégyenet látott a falusiak.

Az örmény esküvő áttekintése, lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok