pásztor

Görög juhászkutya: kutyafajták leírása és feltételei

Görög juhászkutya: kutyafajták leírása és feltételei

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. Fajta leírása
  2. Tartalom jellemzők
  3. Tenyésztési tippek

A kutyák az egyik legrégebbi emberi barát. Ma sokféle kutyafajtát ismerünk. Ez a cikk a görög juhászkutyákról, azok jellemzőiről és gondozásáról szól.

Fajta leírása

Görög juhászkutya - ősi tenyésztő kutyák fajtája, kifejezetten a juhállomány védelmére. Észak-Görögországot szülőhelynek tartják (a fajta neve erről szól), a legvalószínűbb ősök a török ​​ak-bashi. A fajta még mindig nem kapott hivatalos elismerést, de ez nem akadályozza meg, hogy őr kutyaként használják.

Görög juhászkutya - meglehetősen magas kutya: A nőstények a marmagasságban akár 75 cm-re is növekedhetnek (átlagos magasság 65–73 cm), a nőstények 80 cm-ig (átlagos magasság 60–78 cm). A férfiak átlagos testtömege 45-50 kg, nőstények 40-42 kg. Az épület erős, a mellkas széles, a test normális, közepes méretű hajjal borított, a farok vastag és hosszú. Színben nincs egyértelmű külső, a gyapjú színe fehértől feketeig változik, a foltos szín pedig az egyik leggyakoribb. Szemszín általában barna, de más árnyalatok is megtalálhatók.

A kutya meglehetősen hevesnek tűnik - ez nem meglepő egy ilyen erős hozzáadással, de nagyon engedelmes és képes azonnal "kikapcsolni a támadó módot." Fűtést és nagy városokat jelent. Ez a kutya a természetben való kiszolgálásra lett kialakítva, ahol erőssége, kitartása és agilitása mindig igényelhető. Nem fél a nagy természetes ragadozóktól sem, mint például a farkas, a róka vagy a medve.

A várható élettartam 8 és 16 év között mozog. - Mindez függ a fogvatartás körülményeitől, a diéta és a kutya egészségétől. Fajtiszta görög juhászkutya nagyon ritka, leggyakrabban más juhászkutyákkal találkozhatnak velük.

Van még egy közösség is, amely megőrzi vérének tisztaságát.

Tartalom jellemzők

A görög juhászkutya ideális helyszíne egy udvarral rendelkező vidéki ház és a viszonylagos mozgásszabadság, legyen szó tágas madárházról, hosszú láncról vagy teljes udvaráról - attól függ, hogy mennyire szeretne bízni a kutyájában. Ez a fajta tényleg friss levegőt, égboltot és helyet igényel, a városban elszárad, vagy elkeseredett lesz.

A korai életkorból tanítson görög asszonyt más állatok, különösen kutyák társadalmának, különben a gyanús, agresszív és bizonytalan teremtményt kockáztatja. Természetesen ezeket a tulajdonságokat az őr is üdvözli, de ez a helyzet hátrányai: nem fog senkivel együtt menni, a gyengébb fog zaklatni, stb.

Töltsön sok időt egy kölyök felemelésére - keménynek, de nem kegyetlennek kell lennie. Kiskutya kell önként elismerik, hogy vezetőként, és a fizikai büntetés használata csak elkeseríti őt, és ellene fordul - A görög juhászkutyák nagyon jó memóriával rendelkeznek. A háziállat vastag rétege megvédi az időjárástól, köztük a fagytól, de fokozott figyelmet igényel, különösen a molting időszakban, és a görög juhászkutyában minden hat hónapban kerül sor. Amikor a kutya elárasztja, használjon furminátort a ápoláshoz.

Ez a kutya nem szereti a vizet nagyon, de nem hajlandó úszni. Ezért szükség szerint végezzen vízkezelési eljárásokat, egyes szakértők úgy vélik, hogy három-négy hónaponként elegendő. Annak érdekében, hogy a kutya egészséges és szép legyen, ne takarítson meg táplálkozást - bár a kutya nem táplálkozik a táplálkozásban, jobb kiegyensúlyozott és tápláló prémium étel, mint az asztalból származó maradék.A kutyákat naponta háromszor kell etetni, a felnőtt kutyáknak nincs két étkezése: reggeli és vacsora.

A görög juhászkutya immunitása erős, de mégis jobb, ha nem kockáztatná meg - tegye a kiskutyát minden ajánlott oltásnak, és ne felejtse el az állatorvosok vizsgálatát (legalább évente egyszer vagy a nemkívánatosság első jele).

Tenyésztési tippek

Ha úgy dönt, hogy elindít egy görög pásztort, tegyen néhány kis tippet.

  • Ez a kutya nem tartható a lakásban, a gyerekek mellett - kiváló gondnok, de a magas agresszivitás veszélyessé teszi.
  • Az őrző tulajdonságok (hallás, érzékenység) javítása érdekében a kölykök általában egy fület állítanak le.
  • Mindig jobb, ha kiskutyákat, de nem felnőtt kutyákat veszünk - ez igaz a görög nőkre is. Ha kiskutyát helyesen tudsz edzeni, akkor nem lesz hűséges őr.
  • Soha ne tévesszen el egy kutyát - a görög nők bosszúállóak és melegek, jobb, ha az oktatásban a jóindulatú szigorúságot betartják. Nem is szabad megengednie, mégis a jövő őr.
  • Adja meg kedvencének aktív mozgás lehetőségét - egy botot tartalmazó játék, egy ónlemez tökéletes egy kis pásztorkutya fejlesztéséhez.
  • Keresse fel állatorvosával a kiskutya diétáját - a harmonikus fejlődés érdekében az összes biológiailag aktív anyagot meg kell kapnia az élelmiszerrel. Az ideális választás a holisztikus takarmány, de meglehetősen szűkös és drága, így az alternatívákat egy szakemberrel megvitatják. Mint már említettük, a görög nők szerények, de a kutyák egészségi problémái gyakran alultápláltság miatt kezdődnek.

A következő videóban megtalálható a görög juhászra szánt "Kutya bolygó" program.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok