Labrador

A színes labradorok változatai

A színes labradorok változatai

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Fajta standard és genetika
 2. faj
 3. Szokatlan színek
 4. Mit érinti?
 5. Hogyan válasszuk ki?

A Labrador Retriever egy nagyon barátságos kutyafajta, sok éve hűségesen szolgálva az embernek. A faj pontos eredete még nem ismert. Az ember szolgálatában a fajta számos változáson ment keresztül a megjelenésével. A mai napig többféle lehetőség van az állatoknak.

Fajta standard és genetika

A faj első képviselői csak fekete színűek voltak, amelyekhez az aktuális nevet kapták. A Labrador egy sötét árnyalatú, féldrágakő, amelyet az észak-amerikai kontinensen kivontak. A 19. században a leírt fajta kizárólagosan fekete színét hivatalos szinten ismerik el. A század végéig a szakértők képesek voltak barna és fawn egyedeket termeszteni. Jelenleg a fajta szabvány által elismert színek a következők:

 • fekete - Az ilyen színű háziállatok színe hasonló a szemhéjakhoz, az ajkakhoz és az orrhoz;
 • csokoládé - ennek az árnyalatnak az állatai barna színűek;
 • halványsárga - az egyének világos gyapjúban különböznek (az árnyék fehértől pirosig változhat), míg az ajkuk és az orruk fekete.

  A labradorok nem tudják kitalálni, hogy milyen színű lesz a kölykök. A szülők színe nem számít. Annak érdekében, hogy legalább a kiskutyák színét előzetesen előre jelezzék, a szakembereknek részletesen meg kell vizsgálniuk a törzskönyvet, de még egy ilyen komoly megközelítés sem garantálja a 100% -os sikert.

  Ez a fajta kiszámíthatatlan, és nem alaposan tanulmányozták.

  faj

  fekete

  Ez a gyönyörű szín több mint 100 évvel ezelőtt felkeltette az európaiak érdekeit. A sötét labrador valószínűbb, mint a kivétel. Ez a szín dominánsnak minősül, ezért ha van egy fekete színért felelős gén, akkor a kutya csak sötét színű bevonattal lesz ellátva. Ezek az állatok látványosak. Fényes gyapjújukon nincs egyetlen folt, kivéve a hófehér árnyalat melletti apró foltot, amely nem mindig látható ebben a fajban.

  Ezeknek a háziállatoknak a szemei ​​általában barnaek, bár az ideális lehetőség a sötét csokoládé színének megítélése.

  csokoládé

  Ez a leírt fajta legritkább színe, ezért egy adott gyapjúfedéllel rendelkező kölyök sokkal drágább, mint a többi. A csokoládéhoz hasonló színek között érvényesek:

  • könnyű csokoládé;
  • máj
  • sötét csokoládé.

  Ezeknek a kölyköknek monoton gyapjúnak kell lenniük. A színkövetelmények kizárják más színek foltjainak jelenlétét (kivéve a mellkason lévő világos foltokat - elfogadhatónak tekintik). Egy ilyen kisállat megvásárlásakor nagyon óvatosnak kell lennie. Felelőtlen razvodchiki megpróbálja készpénzbe venni a vásárló tudatlanságát.

  A leírt négy lábú barátjának szemének barnanek kell lennie, bár a sárga színhez közeli árnyalatok megengedettek.

  halványsárga

  Nagyon hosszú ideig a kölykök bézs színe házasságnak tekinthető. Ezt a színt csak 1924-ben a standard tartalmazza. Napjainkban a helyzet sokat változott: a színek igen népszerűvé váltak, és sok tenyésztő próbálja ezt a színt megszerezni. Ebben a formában megengedettek az ilyen színek egyének:

  • aranybarna;
  • tejszín;
  • szinte piros;
  • homokos (könnyű);
  • szürke.

  Érdemes megjegyezni, hogy A hófehér labrador ismeretlen a genetikusok számára. A kölyök kölyköknek világos színűek lehetnek, a lehető legközelebb a fehérhez, de nem tiszta fehér.Abban az esetben, ha a farkas kutya a fekete mellett lesz, csak sötét alapon jelenik meg fehér (de csak megjelenik). Ennek a színnek a színe barna, és a pofa pigmentációja sötét.

  Szokatlan színek

  A Labrador színek száma nem korlátozódik 3 lehetőségre. A többi egyszerűen nem szerepel a szabványban, a kutyák nem lesznek képesek versenyezni az első helyért a kiállításokon. Sok kutya tenyésztő azonban nem szabványos állatokat keres. E célból megfelelő nem triviális színeket.

  • Dudley - ez általában egy homályos labrador az orr és a szem körül. Az ilyen állatok szemei ​​még zöldek is. Ez a lehetőség azonban nem érvényes a szabványra.
  • ezüst. A tenyésztők hatalmas munkája miatt tenyésztett ezüst egyének. A szín nem tekinthető szabványnak, bár a közönséges kutyatenyésztők körében igény van, mert a háziállatoknak szép szürke gyapjúuk van. A piac törvényei szerint a kereslet kínálatot kínál, így a tenyésztők sok pénzt kínálnak az eredeti ezüstszín megvásárlására.
  • Kék szemű - nagyon nehezen találhatók meg, de sokan csak egy ilyen tulajdonsággal rendelkező kutyát akarnak vásárolni.
  • halványsárga csokoládé pigmentációval.
  • foltos - A fekete-fehér kölykök nagyon szépek. Azok a kutyák, amelyek foltjaik a testükön és a mancsukon vannak, szintén nem megengedettek a tenyésztési előírásoknak, ezáltal népszerűtlenvé teszik őket olyan kutyatenyésztők körében, akik egy kisállatot kívánnak vásárolni a különböző kiállításokon és versenyeken. De ez a szokatlan színezés ma sok tenyésztő számára érdekes, ezért az ilyen típusú kölykök gyorsan szétszerelnek.

  Mit érinti?

  Sokan csoda, hogy a szín befolyásolja-e a kutya jellegét és viselkedését. Végül is, a fekete labrador nagyon lenyűgözőnek tűnik (így jobb, ha nem viccelődnek), és a könnyűek plüss játékoknak tűnnek. Az első benyomás megtévesztő, és a szín teljesen nem ér semmit.

  Minden attól függ, hogy hogyan nősz és emeled a kisállatodat.

  Ezek a kutyák jó társak és életmentők. Sokan vadászati ​​lehetőségként használják őket. És ezek is zökkenőmentesen képezhetők. Bármilyen színű kutya lesz vidám, mozgékony, hűséges a mesterének.

  Meg kell jegyezni, hogy A vörös színű labrador erősen ég ki a napsütésben, de ezeknek az állatoknak az aktivitása miatt nem lehet őket folyamatosan árnyékban tartani. Ezért az állat színe nyáron egyenetlen lehet. Télen természetesen visszatér a normál állapotba. Ezért nem érdemes aggódni.

  Hogyan válasszuk ki?

  A kiskutya kiválasztásánál nemcsak a jó tanácsok, hanem a józan ész is kell vezetnie. figyelembe véve bizonyos részleteket:

  • miért és hogyan fogja megtartani egy adott kutyát;
  • fontolja meg, hogy aktív;
  • értékelje képességeit: adhat-e neki megfelelő időt;
  • mennyi hely lesz fenntartva a helyére.

  A nagy kutya sok helyet igényel, és el kell döntenie, hogy kiskutyát venne-e tovább tenyésztésre vagy barátként. Miután megvizsgálta a fajta minden árnyalatait, és határozott döntést hozott egy ilyen kutya megvásárlására, elkezdjük a tenyésztő keresését. Ez lehet egy profi klub és egy magán tenyésztő is. Akkor meg kell kérdeznie a kölykök jelenlétét, ha nincs elég számukra, akkor nagyon figyelmesnek kell lenned, mert először is a legerősebb és aktívabbakat szétszerelheted.

  Szükséges a szülők törzskönyvének megismerése és az egészségüket vizsgáló tanulmány eredményeinek megismerése.

  A kölyöknek legalább 1,5 hónaposnak kell lennie. Minden vakcinázást meg kell adni. Az egyén ellenőrzése során figyelni kell néhány funkcióra:

  • színező standard;
  • az orr és az ajkak nyálkahártyájának teljes színe;
  • a gyermeknek aktívnak és barátságosnak kell lennie;
  • nem mutatnak félelmet és támadásokat az agresszió ellen;
  • arányosnak kell lennie, magabiztosan kell mozognia;
  • különös figyelmet kell fordítani a helyes harapásra.

  Hasznos tippek.

  • Ha kutyát indít, akkor azt kell figyelembe vennie, hogy időnként előfordulhat, hogy a legjobb viselkedést nem mutatja. Ennek az az oka, hogy az ilyen színű háziállatok gyakran látási és hallási problémákkal küzdenek.
  • Bármely színű labrador nagyszerű szerelmesei a fürdőnek. Töltse fel a kisállatot időben, játsszon vele a vízben.
  • Minden fawn (sárga) labrador kizárható, ha nem rendelkeznek a szem körül, az orr és az íny körül a bőr jellegzetes pigmentációjával, ami ellentétes az általános színnel, az írisz más színárnyalatú vagy foltok vannak a hajon (barna vagy fehér).

  A színes Labradorok változataiért lásd alább.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok